Att få själva stjärnorna att le (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2024-02-26
Upplaga
1
Förlag
Vibery Press
Dimensioner
230 x 155 x 12 mm
Vikt
222 g
SAB
Koaea.6,Kpbb.6
ISBN
9789189846524

Att få själva stjärnorna att le

Häftad,  Svenska, 2024-02-26
222
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Har du sett tyranni, misär och förtryck på nära håll? Vet du hur det känns att vakna upp av skottlossning eller med vetskapen att du inte kommer kunna ge ditt barn mat idag? Har du läst på om eller rest i världen för att kunna bilda dig en verklig uppfattning om hur det är att leva under sådana förhållanden? Du kanske är empatiskt lagd så att du ändå kan sätta dig in i andra människors livsöden? Eller så har du förståelse för att var vi föds är livets största lotteri och om du har otur kan du komma att leva hela ditt liv under en förtryckande diktator eller där klimat och naturresurser gör livet mycket begränsat. Drar du en verklig nitlott så hamnar du i ett land med bägge delarna.

Om du svarar nej på samtliga frågor och påståenden ovan så skulle jag ifrågasätta din förmåga att på ett informerat sätt bidra till en debatt om flyktingars rätt, dess antal och mottagande. Samtidigt skulle jag då bli speciellt glad om du ändå väljer att läsa den här boken för det var faktiskt dig jag hade i åtanke när jag skrev den. Jag har bevittnat många situationer där flykt- och skyddsbehovet inte kan ifrågasättas och samtidigt många livsöden och fantastiskt starka och modiga människor som förtjänar vår fulla respekt och beundran. Den typ av medmänniska som man skulle hoppas på att träffa om man någon gång själv skulle tvingas på flykt.

Följ med på en resa genom några händelserika år i mitt liv, åren jag förlovade mig, gifte mig och skaffade två barn. Men också åren då jag bodde i sju olika länder, var med om två revolutioner och evakuerades tre gånger. Boken tar sitt avstamp i Syrien innan och under revolutionen (2009-2011) och avslutas med revolutionen i Sudan (2018-2020).

Penélope Siddiq är statsvetare med ett brinnande intresse för vår gemensamma värld, demokrati- och rättvisefrågor. Hon har bott i Afrika, Europa och Mellanöstern och jobbat för civilsamhällesorganisationer, EU, FN och UD.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att få själva stjärnorna att le
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 311 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »