Ge mig champagnebrus och kåthet som spränger (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2024-01-16
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
10 x 3 x 97 mm
Vikt
135 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189854055

Ge mig champagnebrus och kåthet som spränger

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2024-01-16
169
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ge mig champagnebrus och kåthet som spränger är Ida Strutts första egna diktsamling. Hon skriver naket och utlämnande med ett bildspråk som hugger tag i hjärtat, stundtals med en rejäl nypa svart humor. Dikterna vindlar från terapirummets mörkaste hemligheter till bultande förälskelse och nakenbad i Lilla Älgsjön. Vi får följa med när livet på kort tid vänds upp och ned med skilsmässa, fadersdöd och nya relationer. Ur sorg och trötthet väcks texter om en flämtande lust till livet och en längtan efter kärlek på nya sätt. Författaren är tidigare publicerad i debutantantologin Ny poesi 2023 utgiven av Vendels förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ge mig champagnebrus och kåthet som spränger
 2. +
 3. Vuxen på låtsas

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vuxen på låtsas av Lucy Dillon (inbunden).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Ge mig champagnebrus och kåthet som spränger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nära och brilliant
  Linda, 1 februari 2024

  Livets känslor och betraktelser. Ida har ett fantastiskt språk som går rakt in i både hjärna, hjärta och blodomlopp. Hög igenkänningsfaktor.

 2. Livskrispoesi som drabbar
  Viktoria , 25 januari 2024

  En fantastisk debutbok som tilltalar även den som normalt inte läser poesi. Ida har en unik förmåga att förmedla så mycket på det korta format dikter ändå innebär. Köp, du kommer inte att ångra dig!

 3. Träffande och magisk poesi!
  Anneth Caprali, 25 januari 2024

  En bok som går rätt in i hjärtat! Orden griper tag och beskriver så öppet och naket och varmt! Jag som aldrig läser poesi blev så tagen och berörd. Rekommenderas!

 4. Äkta
  Charlotta, 23 januari 2024

  Poesi som berör om uppbrott, prestation och längtan efter kärlek och bekräftelse. En fin debut! Jag ser fram emot kommande böcker.

 5. Berör
  Maria Ark, 23 januari 2024

  Fantastisk poesi!
  Vackert språk. Innehåll som berör.
  Passion, svärta och humor.
  Överträffade högt ställda förväntningar.
  Önskar jag hade skrivit den själv.

 6. Livspoesi
  Ebba Östlin, 22 januari 2024

  Ida Strutt fångar hur livet är 20 år efter "så levde de lyckliga i alla sina dagar" med en nerv som berör och ibland skakar om. Hon låter den mogna kvinnans lust få stå i centrum på ett sätt som är befriande. En måsteläsning för alla som älskat, skiljt sig, förlorat en förälder samtidigt som du försökt ta reda på vem du själv är nu när livet inte blivit som du kanske hade tänkt dig.

 7. Sorgligt, hett och hoppfullt!
  Maria , 22 januari 2024

  Sträckläste boken och hela kroppen har varit med i läsningen - vilken resa. Blev väldigt berörd! Älskade hjärtat trillade ner i fingrarna och grät av bänken och blötsnö på slutet. Och om Håkan och maoismen vi levde. Sorgligt, hett och hoppfullt alltihop!

Visa alla 7 recensioner