Putins vidriga krig : Två år av brott och tragik i Ukraina (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2024-02-15
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
216 x 141 x 23 mm
Vikt
410 g
ISBN
9789189868069

Putins vidriga krig : Två år av brott och tragik i Ukraina

Kartonnage,  Svenska, 2024-02-15
216
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Två dagar efter invasionen den 24 februari 2022 blev det uppenbart att Ryssland inte skulle kunna vinna och utplåna Ukraina. Sedan dess har kriget pågått i två år. Hundratusentals ryssar och ukrainare har dött och sårats. Nils Bildt beskriver på ett initierat och detaljerat sätt krigets utveckling, dess faser, framtida scenarier och vad som behövs för att få slut på Putins vidriga anfallskrig.

Hur Ukraina på ett mirakulöst och innovativt sätt lyckades hindra och pressa tillbaka den ryska stridsapparaten i inledningen av kriget, hur den ryska militärledningens undermåliga planering ledde till förkrossande förluster för ryssarna och hur de ändå lyckades bita sig fast i landet med hjälp av massiva försvarslinjer och enorma minfält, något som resulterade i det nu stillastående läget.

Boken beskriver också ingående krigets militärtekniska förutsättningar, hur det moderna kriget som sådant förändrats genom ny teknik och hur avgörande teknik och resurser är för framgång på slagfältet. Han anser att det är av yttersta vikt att vi i västvärlden nu inte tappar fokus på Ukraina.

Det är inte bara Ukrainas framtid som står på spel utan hela den internationella rättsordningen. Sverige försvaras nu och på längre sikt bäst vid Dnjepr.

Nils Bildt är civilekonom, överste, entreprenör, företagare och författare. Han är skribent på Svenska Dagbladet. Han har tidigare skrivit Putins krig (2022), Ledarskap i osäkra tider (2018), Släpp sargen (2012) och Misslyckandenas rikedom om entreprenörskap (1995).

Carl Bildt skriver ett förord till boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Putins vidriga krig : Två år av brott och tragik i Ukraina
 2. +
 3. Kriget mot Väst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriget mot Väst av Douglas Murray (inbunden).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Bildt

 • Ledarskap i osäkra tider : exempel från Lützen, Poltava, Austerlitz och egna erfarenheter av entreprenörskap

  Nils Bildt

  Det trodde vi aldrig sa många efter BREXIT och USA-valet 2016. Hur hanterar man omvälvande händelser och den osäkerhet som följer i dess spår? I boken ledsagar Nils Bildt dig som läsare genom krigsdimman det tillstånd av förvirring som uppstår i k...

 • Putins krig

  Nils Bildt

  Nils Bildt har sedan den ryska invasionen av Ukraina i ett antal uppmärksammade texter på Svenska Dagbladets ledarsida beskrivit hur det ukrainska försvaret har kunnat slå tillbaka de ryska trupper som många trodde skulle vara övermäktiga. Bildt f...