Närmare himlen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Isabella Crona (del 2)
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2023-12-06
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
13 x 204 x 125 mm
Vikt
535 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189869370

Närmare himlen

(6 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-12-06
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Isabella Crona är en känd och välbärgad före detta affärskvinna. Hon befinner sig tillsammans med sina tre barn på ett skyddat boende på en okänd ort i Sverige. Vad händer med en människa som alltid sprungit fort i maktens korridorer som plötsligt står still och har enbart sina inneboende demoner och minnen att tas med?

Hon är rädd att inte behövas längre. Att inte vara någons Du. I väntat på den stundande rättegången söker hon svaren om sitt liv hos Gud men han vill inte lyssna. Istället skickar han henne tillbaka till Vadstena Kloster och till det barn som föddes där för decennier sedan. Ett besök med ett dramatiskt slut.

Ett målsägandebiträde från Stockholm kallas till det skyddande boendet. När hon redogör för Isabella om den stundande rättegången har Isabella svårt att urskilja vad som är vad. Är hon den kyliga ensamma kvinnan som ingen kom riktigt nära eller en under ytan en misshandlad kvinna?
Men en sak är alldeles säkert, Isabellas parallella liv har en sak gemensamt, det förflutna.

Närmare himlen är en stark och övertygande roman om en kvinna som i fyrtioårs-ålder upptäcker att det går att börja om - och att bli någons Du.

"Biljana har skrivit en roman med deckarspänning. Hon väjer inte att skriva om det svåra men på ett osentimentalt sätt. En bladvändare med filmiska scener. Romanen är viktig för alla samhällsmedborgare och inte minst myndighetssverige" - Ulla Solmo, Bibliotekschef
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Närmare himlen
 2. +
 3. Allt till rätta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt till rätta av Biljana Savic Lundell (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Närmare himlen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark och fängslande roman
  Camilla, 26 februari 2024

  En bladvändare, precis som med debutromanen Allt till rätta. En gripande berättelse och jag väntar med spänning på del 3!

 2. Läs läs läs!
  Monica Sundell, 16 februari 2024

  Väntade med spänning på författarens andra bok, och jag blev verkligen inte besviken när jag fick den i min hand! Det hon skriver om berör på djupet och ämnet är dessvärre alltid aktuellt. Det är inte svårt att känna för och med Isabella Crona och allt hon har gått igenom, men boken ger ändå en tro på en bättre framtid på alla sätt och vis. Biljana skriver detaljerat utan att gräva ner sig för djupt, och uttrycker sig samtidigt på ett sätt som gör att man lever sig in i boken och dess karakt... Läs hela recensionen

 3. Målande, tar sin tid, uppslutning
  Rasmus, 4 januari 2024

  Det är med precision och ett unikt berättartekniskt uttryck som denna spännande uppföljare till 'Allt till rätta' skrivs. Kan med lätthet stänga ögonen och se Isabella i det skyddade boendet framför mig utan nån som helst svårighet. Författaren har lämnat ett emotionellt och högst bildligt avtryck hos mig. Inväntar uppföljaren.

 4. Innanför skalet
  Mary, 28 december 2023

  När jag äntligen vågade öppna den här boken (efter att ha blivit oerhört tagen av "Allt till rätta") försvann jag helt, till dess att sista sidan var läst.
  Här är språket och tonen lite annorlunda jämfört med första boken om Isabella Crona. Man dras in i berättelsen och ordväven som binder ihop Biljana Savics två böcker på ett oerhört dramaturgiskt stiligt sätt.
  Boken förmedlar den oerhörda styrkan som huvudpersonen besitter, men visar också hennes sköra sidor, vilket gör henne mer l... Läs hela recensionen

 5. En lysande fortsättning på denna romanserie!
  Kjell, 21 december 2023

  Biljana Savic Lundell har lyckats igen! Vi får åter följa Isabellas livsöde, som enligt mig är en fortsättning på hennes 1:a bok "Allt till rätta".

  I den första boken är språket rappt och slagfärdigt. I "Närmare himlen" är det mer känslosamt. Skickligt avvägt! Jag ser fram emot den 3:e delen.

 6. Våld i nära relationer och medberoende
  Björn Strid , 21 december 2023

  Detta är Biljana Savic Lundell andra bok (Närmare himlen) inom loppet av ett halvår. Den första boken, Allt till rätta ligger oläst bredvid min säng. Som det ibland kan bli med böcker. Jag ångrar detta stort efter nu läst 69 kapitel av Närmare himlen.

  Detta är en bok för dig som läser just detta inlägg. Oavsett om du är en bokmal eller ej, så kommer boken gripa tag i dig och föra dig igenom kapitel efter kapitel.

  Jag brukar inte tipsa om böcker eller köp för den delen helle... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Biljana Savic Lundell

 • Allt till rätta

  Biljana Savic Lundell

  Isabella är en iskall karriärkvinna. Hon är också mor, fru och dotter. Hon söker sig till psykoterapeuten Martin och i hans besöksrum tappar hon greppet om verkligheten. Vem är hon egentligen? Flickan som göddes med medberoende via modersmjölken e...