Närmare himlen (ljudbok) NY
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (256.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Isabella Crona (del 2)
Inläsare
Callin Öhrvall Delmar
Utgivningsdatum
2024-05-22
Förlag
Bookea
ISBN
9789189894754

Närmare himlen Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2024-05-22

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Isabella Crona är en känd och välbärgad före detta affärskvinna. Hon befinner sig tillsammans med sina tre barn på ett skyddat boende på en okänd ort i Sverige. Vad händer med en människa som alltid sprungit fort i maktens korridorer som plötsligt står still och har enbart sina inneboende demoner och minnen att tas med?

Hon är rädd att inte behövas längre. Att inte vara någons Du. I väntat på den stundande rättegången söker hon svaren om sitt liv hos Gud men han vill inte lyssna. Istället skickar han henne tillbaka till Vadstena Kloster och till det barn som föddes där för decennier sedan. Ett besök med ett dramatiskt slut.

Ett målsägandebiträde från Stockholm kallas till det skyddande boendet. När hon redogör för Isabella om den stundande rättegången har Isabella svårt att urskilja vad som är vad. Är hon den kyliga ensamma kvinnan som ingen kom riktigt nära eller en under ytan en misshandlad kvinna? Men en sak är alldeles säkert, Isabellas parallella liv har en sak gemensamt, det förflutna.

Närmare himlen är en stark och övertygande roman om en kvinna som i fyrtioårs-ålder upptäcker att det går att börja om - och att bli någons Du.

"Biljana har skrivit en roman med deckarspänning. Hon väjer inte att skriva om det svåra men på ett osentimentalt sätt. En bladvändare med filmiska scener. Romanen är viktig för alla samhällsmedborgare och inte minst myndighetssverige" - Ulla Solmo, Bibliotekschef
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Biljana Savic Lundell

  • Allt till rätta

    Biljana Savic Lundell

    Isabella är en iskall karriärkvinna. Hon är också mor, fru och dotter. Hon söker sig till psykoterapeuten Martin och i hans besöksrum tappar hon greppet om verkligheten. Vem är hon egentligen? Flickan som göddes med medberoende via modersmjölken e...