Att älska är att gå sönder (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2024-05-08
Förlag
Lava Förlag
SAB
Hc.03
ISBN
9789189913356

Att älska är att gå sönder

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2024-05-08
197
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag är tolv år gammal första gången jag försöker ta livet av mig.

Jag står i mitt rum, i en av mina två skrubbar. Jag har inga strumpor på mig, korkmattan är kall mot min hud. Det är ingen stor skrubb detta, men det är inte mycket i den så jag får ändå plats. Jag sträcker upp min högerarm och kramar handen om klädstången. Kommer den att hålla? Kommer den att orka? Jag känner noggrant efter. Nej, den kommer inte att hålla. Tyngden är för mycket. Kilona för många. Jag är för mycket. Dessutom sitter den för lågt. Mina fötter kommer snudda vid golvet. Jag kommer att misslyckas.

Än en gång kommer jag att misslyckas."

Att älska är att gå sönder är författarens egen historia. Det är en brutal skildring av att växa upp i en tid och på en plats där normer är starkare än någonting annat. Och där ingenting är värre än att vara homosexuell.

Men framförallt är det en berättelse om överlevnad.

Hur kan man hjälpa någon som känner sig värdelös och klämd, nästan medvetslös av normens giftighet? Med ursinnig och utlämnande ärlighet. En ärlighet som är det vackraste och svåraste som en människa kan ge av sig själv. Jag är golvad, berörd och förändrad av att läsa denna bok.

Mona Sahlin, f.d. partiordförande för Socialdemokraterna

Den viktigaste boken som ges ut det här året håller du i din hand. En berättelse om ett barns ständiga beredskap för nästa angrepp. Om självhat och ansvarstagande. Jag läser och fylls av ilska. Ännu ett barn har fått sin uppväxt förstörd. Att vi ändå inte nått längre.

Sören Juvas, HBTQ-aktivist

Att hitta sig själv är ingen barnlek. Ännu svårare kan det vara att våga leva med sig själv, särskilt om det fyller en med rädsla, skam och självmordstankar. Att vara sig själv kan vara det svåraste av allt. Backolars Johan Hermanssons bok om vägen ut är ett modigt och viktigt vittnesbörd i en tid där motståndet mot HBTQI-personer allt oftare gör sig påmint.

Ann-Christine Ruuth, föreläsare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att älska är att gå sönder
  2. +
  3. Talmannens guide till svensk poesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Talmannens guide till svensk poesi av Andreas Norlén (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Backolars Johan Hermansson