Jazz- och Popharmonik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
1982-09-01
Upplaga
7
Förlag
Sting musik
Originaltitel
Jazz- och Popharmonik
Dimensioner
293 x 204 x 2 mm
Vikt
660 g
Antal komponenter
2
SAB
Ijab
ISBN
9789197113335
Jazz- och Popharmonik (häftad)

Jazz- och Popharmonik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 1982-09-01
329
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.

Boken behandlar harmoniken i allt från traditionell jazz till dagens jazz- och rockmusik samt hur man lägger, färgar, stämför och kombinerar ackord. Materialet är uppdelat i en faktadel och en övningsdel. NU UTVIDGAD med 24 sidor om analys (IV, V, I) och ackordskalor.

Boken behandlar hur man lägger, färgar, stämför och kombinerar ackord i jazzmusik-från traditionell till dagens jazz- samt pop/rockmusik. Detta är viktiga kunskaper för den som vill arrangera, "kompa" eller improvisera. Materialet är uppdelat i två delar: en FAKTADEL och en ÖVNINGSDEL. Grundidén är att visa hur ackord och färgningar används i jazz/popmusik och ta fram de principer som gäller. Detta sker i FAKTADELEN. Principerna praktiseras sedan på ÖVNINGSLÅTAR i ÖVNINGSDELEN. I det här avseendet skiljer sig den här boken från andra böcker i ämnet. Här får du inte bara lära dig en massa ackord och färgningar utan även hur du praktiskt kan använda dessa. En annan idé är att du får arbeta med "riktig" musik, i stället för konstruerade exempel och övningar. I faktadelen förekommer en hel del notexempel hämtade från inspelningar med betydelsefulla arrangörer/solister och i övningsdelen finns kända jazzlåtar i olika stilar. Boken är alltså inriktad på praktiskt arbete, där varje avsnitt avslutas med arbetsuppgifter med konkreta tips på hur du ska lära dig det som behandlats. Ditt ackordförråd byggs successivt upp till att så småningom omfatta mera komplicerade ackord och ackordföljder. Genom att lära in dessa på ditt ackordinstrument utvecklas också ditt gehör så att du lättare kan känna igen ackord/färgningar.

Boken har utformats med tanke på:
jazz- eller popmusikern/arrangören som vill utveckla sitt harmoniska kunnande för att "kompa", arrangera eller för improvisation.
den som vill bredda sitt harmoniska kunnande, t. ex. studerande vid musikutbildningar som kommunala musikskolor, studieförbund, folkhögskolor, musikhögskolor.
den som vill utveckla sitt ackordspel inom jazz- och popgenren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jazz- och Popharmonik
  2. +
  3. Löfvenskiölds arkitektur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löfvenskiölds arkitektur av Charles Emil Löfvenskiöld (häftad).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jazz- och Popharmonik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Värdefull bok
    Manuel, 16 september 2018

    En jättebra bok med ett proffsigt innehåll och många värdefulla tips, men jag tycker avsnittet om harmonisk variation borde utvecklas mer.

Visa alla 1 recensioner