Lär av mästarna : klassisk harmonilära (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2008-09-14
Upplaga
1
Förlag
Sting musik
Dimensioner
295 x 210 x 12 mm
Vikt
840 g
SAB
Ijae
ISBN
9789197113397

Lär av mästarna : klassisk harmonilära

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2008-09-14
373
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken har utformats med tanke på:

nybörjaren eller den som kommit en bit på väg och som på egen hand vill lära sig harmonilära

musikstuderande vid studiecirklar, kommunala musikskolor, estetiska programmet vid gymnasieskolan, folkhögskolor och musikhögskolor, där boken kan användas som grundbok i ämnet satslära.

I det här materialet får du lära dig klassisk harmonilära så som den använts av de stora mästarna genom tiderna. Eftersom harmoniken varit i ständig utveckling under de tre sekler (ca 1650-1950), som den här boken är fokuserad kring, får du också lära dig stilistiska skillnader mellan epoker under denna tid, dvs barock, wienklassicism, romantik, impressionism och 1900-talets musik. Eftersom boken är tänkt som ett material att studera parallellt med min tidigare utgivna bok Lär av Mästarna Arrangering för två till fem stämmor saknas momentet fyrstämmig sats som oftast ingår i traditionella läroböcker i harmonilära. Momentet behandlas utförligt i Lär av Mästarna Arrangering för två till fem stämmor. Det ska dock framhållas att ett mycket stort antal fyrstämmiga spel- och skrivövningar ingår i materialet i syfte att öva kadensspel, läggning och stämföring. Förutom harmonisk analys, som inbegriper både funktionsanalys och användning av ackordbeteckningar, har stor vikt lagts på harmonisering ett moment som förekommer i mycket liten utsträckning i traditionella läroböcker i harmonilära. I samband med harmonisering samt 1900-talets harmonik förekommer även kompositionsuppgifter. Även om sättet att läsa och förstå generalbasbeteckningar ingår så finns inga direkta övningar i generalbasspel. I handeln finns dock ett stort antal läroböcker för den som vill studera detta ämne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lär av mästarna : klassisk harmonilära
 2. +
 3. En förvandlad stad : Stockholm förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt En förvandlad stad : Stockholm förr och nu av Karl Kadhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lär av mästarna : klassisk harmonilära. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket kunskap
  KA, 27 november 2023

  En faktaspäckad teoribok med övningar och ljudexempel, känns som det mesta finns här i komprimerad form. Men förmodligen lite väl mastigt för nybörjaren.

 2. Bästa harmoniläran?
  André Gunnarsson, 5 januari 2021

  Väldigt bra bok om harmonilära! Lyckas få med väldigt mycket på de relativt få sidorna samt har ett tydligt språk och bra exempel. Det är ingen nybörjarbok men kan man grunderna i musiklära så kan man använda den för självstudier.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sten Ingelf