Hisingens historiska marker (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2002-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Kärret
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
310 g
SAB
Ncbi
ISBN
9789197144001

Hisingens historiska marker

från jägar- och fångstfolk över skimrande bronsålder, vikingatid, ett våldsamt gräns- och bondeland till dagens lastvagnsrike

Häftad,  Svenska, 2002-09-01
129
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Göte Kildén, med 25 år som metallare och 20 år som facklig ordförande på Volvo Lastvagnar bakom sig, ger i denna bok en fängslande bild av hur transporter, handel och kommunikation har varit ekonomiska och sociala livsnerver för framför allt Hisingen.
Från fångstfolkens skinnkanoter, över ostindiefararnas djärva resor över världshaven till allt det tonnage som löpte ut från 1900-talet stapelbäddar på storvarven.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hisingens historiska marker
  2. +
  3. Öppen : en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öppen : en självbiografi av Andre Agassi (pocket).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Kildén, Göte Hisingens historiska marker. För människan har Göta älv alltid inneburit ett flöde av transporter. Från fångstfolkens skinnkanoter över bronsålderns huggna stockkanoter i ek, till vikingarnas långskepp och sedan ostindiefararnas djärva resor över världshaven och sedan 1900-talets stora rederier till dagens "Lastvagnarike" och personvagnsproduktion. I äldre tid var handelsplatsen också en mötesplats där man bytte idéer och kunskap. På resorna hem följde nya idéer med som följeslagare. Göte Kildén, under 25 år metallare och facklig ordförande i Volvo Lastvagnars tunga montering, ger oss en fängslande bild av hur transporter, handel och kommunikation har varit framförallt Hisingens livsnerver. "Kildén skriver bra och illustrerar med egna foton. Lokalpopulärhistoria av bästa märke..." (Bibl.tjänst)