I mytens spegel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2021-08-26
Upplaga
1
Förlag
Göteborgs Psykoterapi Insitut
Medarbetare
Seldén, Ann-Mari (förf.)
ISBN
9789197263160
I mytens spegel (pocket)

I mytens spegel

Pocket Svenska, 2021-08-26
191
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan de klassiska myterna bidra med en mänsklig visdom som går bortom de dagsaktuella trenderna och på så sätt bidra till att avhjälpa tillstånd av otrygghet, ångest och förvirring i samhället?

Människan utsätts idag för ett starkt kulturellt tryck att skapa och framställa sig själv i alla avseenden. Tidigare stabila kunskaper, värderingar och institutioner har i mångt och mycket förlorat sin normgivande och vägledande funktion. Som ett led i en fortsatt individualisering axlar människan ensam ansvar för att skapa sig själv och sin identitet.
en här processen av god kulturell frigörelse av individen har dock mörka baksidor såsom vilsenhet och oro. På den politiska arenan vinner auktoritära rörelser mark och lovar trygghet i utbyte mot självständigt kritiskt tänkande.
Författarna, alla verksamma vid Göteborgs Psykoterapi Institut, hävdar att myterna kan kasta ljus över den senmoderna människans existentiella situation och livskonflikter.

Antologin riktar sig till personer som är intresserade av människans relationer till sig själv, till varandra och till samhället och kan med fördel användas som kurslitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I mytens spegel
  2. +
  3. Elever med adhd och autism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elever med adhd och autism av Matilda Frick, Martin Karlberg, Nina Klang, Johan Lundin Kleberg, Ingrid Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »