Träd in i Örebro (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Thor media
Medarbetare
Jonsson, Ullabritt (foto)
Dimensioner
170 x 153 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789197310147

Träd in i Örebro

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2007-01-01
121
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
År 2007 uppmärksammades 300-årsjubileet av Carl von Linnés födelse den 23 maj 1707. Boken - med dikter och bilder - är en hyllning till Linné och hans efterföljares gärning. Författare Clas Thor och fotograf Ullabritt Jonsson har vandrat genom Örebro - som Linné besökte två gånger, bland annat för att titta på stadens träd.
De har gått längs Svartån, genom alléer, parker och trädgårdar och kolonier, och tillsammans samlat in röster. minnen och bilder, från en stad "omgärdad av träd, fundament av skönhet".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Träd in i Örebro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Konstnärlig och poetisk bok med fina svartvita bilder....
  Lars Undehn, 16 juni 2013

  Konstnärlig och poetisk bok med fina svartvita bilder. Ingen faktabok. Saknar en del träd som borde ha varit med. Formatet kunde ha varit större.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Koltrasten : Sveriges Nationalfågel

  Clas Thor

  Koltrasten - Sveriges nationalfågel , med 1,8 miljoner par fördelade över landet. Länge var den en skygg skogsfågel, numera är den en av våra mest urbaniserade och folkkära fåglar. Allt fler koltrastar har också blivit stannfåglar och flitiga besö...

 • En guide till Oset och Rynningeviken

  Clas Thor

  Moln av skrattmåsar, brokiga doppingar och änder, rastande vadare, fiskande gjusar, havsörnen och bruna kärrhöken på jakt över vassen där sävsångaren, trastsångaren och näktergalen finns med i den stora fågelorkestern. I Örebro har den naturintres...