Samtal med änglar : Ungern 1943-1944 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2001-05-01
Förlag
Bokförlaget Mynta
Översättare
Margareta Melin
Originalspråk
Ungerska
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
612 g
SAB
Cnb
ISBN
9789197354240
Samtal med änglar : Ungern 1943-1944 (häftad)

Samtal med änglar : Ungern 1943-1944

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2001-05-01
199
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När lögn och vanvett regerar europa i början av 1940-talet beslutar fyra vänner i Budapest att omutligt söka sin egen väg i sanning.

Då händer det: himlen svarar och inleder en kommunikation som i grunden förändrar deras liv. En eftermiddag uppfattar en av dem att någon som inte är hon själv vill tala genom henne. Så lånar hon sin röst åt vad de snart identifierar som sina inre mästare och änglar.

Samtalen fortgår under 17 månader och ger dem en ny syn på livet, på människans plats i skapelsen och inte minst på döden. De fylls av glädje och hopp och blir med sitt mod till hjälp för andra.

Gitta Mallasz är den enda av de fyra som överlever kriget och förintelsen. De nedtecknade samtalen offentliggör hon först efter 30 år. Det sker 1976 i Frankrike där hon då är bosatt. Efter ytterligare 25 år finns nu dessa Samtal med änglar på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samtal med änglar : Ungern 1943-1944
 2. +
 3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Samtal med änglar : Ungern 1943-1944. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hopp och tillit

  En underbar och trösterik bok som får en att se på livet på nytt och känna hopp och tillit! Lika aktuell nu som då 1944.

 2. Eloge till översättaren
  inger schröder, 5 juni 2014

  Att sida för sida "resa" genom denna bok är i sanning ett eftertänksamt äventyr.
  Tonen från änglarna är inte alltid så himla "gulligt", men de högre själarna må väl ha sina "olika" personligheter även i egenskap av "mästare" kan man tänka.

  "Mötena" är "mottagna" och nedtecknade av en grupp judiska vänner i samband med 2:a världskriget. början. Det är en mörk tid i Ungern- bara en av vännerna överlever kriget.

  Jag rek. gärna boken till de som inte i första hand är intress... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gitta Mallasz

 • Die Engel erlebt

  Gitta Mallasz

  Eine persönliche Ergänzung zum Dokument DIE ANTWORT DER ENGEL. Gitta Mallasz greift hier Themen auf, die ihr besonders wichtig und aktuell scheinen. Sie gibt keine Interpretationen oder Erklärungen, sondern läßt uns an ihrem eigenen, immer tiefer ...

 • Sprung ins Unbekannte

  Gitta Mallasz

  In ihrem letzten Buch führt die Autorin ihre themenbezogene und autobiographisch gefärbte Buchreihe fort und zeigt mittels thematisch geordneter Texte aus dem Dokument DIE ANTWORT DER ENGEL auf, wie groß die Verantwortung und die neuen Lebensmögli...

Övrig information

Mallasz, Gitta. Samtal med änglar Bokförlaget Mynta. Ca 384 sidor Samtal med änglar är en dokumentation från en förvandlingsprocess som fyra vänner genomgick under Andra världskriget. I sitt sökande efter det goda i en ond tid får de oväntad hjälp. Änglarnas undervisning förändrade deras livshållning och fyller dem med mod och glädje mitt under ohyggliga omständigheter. Gitta Mallasz var den enda av vännerna som överlevde krigsåren. Hanna, Lili och Josef, som var judar, deporterades och dog i förintelselägren. 30 år senare offentliggjorde Gitta Mallasz vännernas samtal med änglarna. Översättning och förord av Margareta Melin.