Krig, rett & retorikk : en bok om kommunikasjonsregimer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Norska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2004-09-01
Förlag
Rhetor
Medarbetare
Kjeldsen, Jens E. (red.), Meyer, Siri (red.)
Dimensioner
200 x 140 x 11 mm
Vikt
260 g
SAB
F.063
ISBN
9789197407892
Krig, rett & retorikk : en bok om kommunikasjonsregimer (häftad)

Krig, rett & retorikk : en bok om kommunikasjonsregimer

Häftad, Norska, 2004-09-01
205
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken handler om "kommunikasjonsregimer": et sett av retoriske former og tankefigurer som setter seg gjennom som dominerende måter å tenke og tale på innenfor bestemte samfunnsfelt. Et kommunikasjonsregime betinger hva som kan bli sagt, representert, få en kommunikativ form.
Krig, rett og retorikk viser hvordan forskjellige kommunikasjonsregimer gjorde det mulig retorisk å fusjonere hendelsene 11. september 2001 med legitimeringen av invasjonen av Irak. Det skapte en situasjon hvor dissonante stemmer vanskelig kunne ytre seg eller ikke ble hørt.
Kunnskap om kommunikasjonsregimer lærer oss å forstå og analysere makten i tekster, bilder og institusjonelle praksiser. Men den lærer oss mer enn det. Som borgere av samfunn som gjerne vil være siviliserte og følge internasjonal lov, blir vi også minnet på hvor viktig det er å lytte til dissonante stemmer, spesielt de som ikke kommer til orde når det manes til krig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krig, rett & retorikk : en bok om kommunikasjonsregimer
  2. +
  3. Det Grymma Svärdet 18

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det Grymma Svärdet 18 av Karolina Stenström, Fredrik Jonsson, Jonas Juuso, Anna Sofie Mørch, Tommy Forsberg (häftad).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Krigen, retten og retorikken. Hvordan påvirker de hverandre og hvordan er de med på å skape samfunn og sosiale realiteter? Boken handler om ²kommunikasjonsregimer²: et sett av retoriske former og tankefigurer som setter seg gjennom som dominerende måter å tenke og tale på innenfor bestemte samfunnsfelt. Et kommunikasjonsregime betinger hva som kan bli sagt, representert, få en kommunikativ form. Krig, rett og retorikk viser hvordan forskjellige kommunikasjonsregimer gjorde det mulig retorisk å fusjonere hendelsene 11. september 2001 med legitimeringen av invasjonen av Irak. Det skapte en situasjon hvor dissonante stemmer vanskelig kunne ytre seg eller ikke ble hørt. Kunnskap om kommunikasjonsregimer lærer oss å forstå og analysere makten i tekster, bilder og institusjonelle praksiser. Men den lærer oss mer enn det. Som borgere av samfunn som gjerne vil være siviliserte og følge internasjonal lov, blir vi også minnet på hvor viktig det er å lytte til dissonante stemmer, spesielt de som ikke kommer til orde når det manes til krig.