Brun morgon (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
10
Utgivningsdatum
2003-11-01
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Anders Bodegård
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Matin brun
Medarbetare
Grate, Mathias (form)
Dimensioner
150 x 92 x 2 mm
Vikt
20 g
SAB
Hj=c
ISBN
9789197448239

Brun morgon

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2003-11-01
30
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Det knackar på dörren. Så tidigt på morgonen! Det har aldrig hänt förut. Jag är rädd. Solen har gått upp, det är brunt ännu där utanför. Men sluta banka så där! Jag kommer.» Brun morgon är en komprimerad berättelse på tio sidor om hur en fascistisk ideologi gradvis tar över ett samhälle tills också de mest opolitiska medborgarna ser sin värld slås i spillror. Franck Pavloff, född 1945, är psykolog och specialist på barns rättigheter. Han har arbetat med utvecklingsprojekt i Afrika och Asien, med ungdomsbrottslighet och drogmissbruk. Han har skrivit ett flertal ungdomsböcker, noveller, romaner och diktsamlingar. Boken har i Frankrike sålt i 1,3 miljoner exemplar och sändes i Novellen, SR P1, onsdag 6 april 2011.

»Franck Pavloffs novell Brun morgon är kort men brutal. Med galghumor berättar han om fascismens mekanismer: att peka ut grupper som avvikande, att isolera dem, att göra sig av med dem.»
Svenska Dagbladet

»Om mina böcker skulle tävla om vilken som är smalast - alltså bokstavligen, inte i form av inriktning - skulle novellen Brun morgon vinna med flera hästlängder. Tolv sidor och mindre än ett vykort - ändå lyckas fransmannen Franck Pavloff fånga en diktaturregims väsen, klämma in humorn och väcka tankar om konsekvenserna av ens handlande. (...) Brun morgon är en skarp satir som tydligt och på ett enkelt men högst litterärt vis belyser diktaturens problematik och absurditet.»
Bokbloggen Bokmania
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brun morgon
  2. +
  3. Osynligt bläck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osynligt bläck av Patrick Modiano (häftad).

Köp båda 2 för 199 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brun morgon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bisarr historia
    Hilda Karin Van Rooij, 13 september 2023

    Jag tycker boken är fantastisk. Den är rolig men skrattet fastnar I halsen när de båda vännernas nya absurda verklighet blir tydlig. Jag tycker den passar dagens samhällssituation väldigt bra.

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

»Det knackar på dörren. Så tidigt på morgonen! Det har aldrig hänt förut. Jag är rädd. Solen har gått upp, det är brunt ännu där utanför. Men sluta banka så där! Jag kommer.»

Brun morgon är en komprimerad berättelse på tio sidor om hur en fascistisk ideologi gradvis tar över ett samhälle tills också de mest opolitiska medborgarna ser sin värld slås i spillror.

Franck Pavloff, född 1945, är psykolog och specialist på barns rättigheter. Han har arbetat med utvecklingsprojekt i Afrika och Asien, med ungdomsbrottslighet och drogmissbruk. Han har skrivit ett flertal ungdomsböcker, noveller, romaner och diktsamlingar.