Veckovis : en antologi om svensk veckopress (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrifter Stadshistoriska avdelningen, Dunkers Kulturhus (del 3)
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2005-05-01
Förlag
Dunkers Kulturhus
Medarbetare
Carelli, Peter (red.), Dahlström, Ulf (red.), Larsén, Sven Olof (fotograf)
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
300 x 220 x 6 mm
Vikt
412 g
SAB
Bt-c.5
ISBN
9789197455022
Veckovis : en antologi om svensk veckopress (häftad)

Veckovis : en antologi om svensk veckopress

Häftad Svenska, 2005-05-01
68
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alla har vi en relation till veckotidningar. Oavsett om vi är regelbundna läsare eller inte är det ett samhällsfenomen vi har åsikter om. Författarna till artiklarna i denna antologi om svensk veckopress är dels forskare som på olika sätt dokumenterat veckotidningen som företeelse i ett historiskt sammanhang, dels veckopressknutna journalister. Resultatet är en spännande och mångfacetterad samling texter som bekräftar att veckotidningen är ett många gånger ovärderligt källmaterial för den som försöker beskriva det moderna Sveriges kulturhistoriska utveckling. Veckotidningarna är en viktig del av den svenska kulturen.

Innehåll:. - Ingemar Oscarsson: Nöjsamt och nyttigt. - Kim Salomon: Coca-Cola den läskande folkhemsdrycken. - Ingemar Unge: Om att arbeta på tidningen Vi. - Lina Sturfelt: Levande lik och blommande minor. - Lisbeth Larsson: Om konsten att tala med kvinnor. - Marie Cronqvist: En städfru lägger pussel. - Tom Carlson: Vad kan en radikal lära av veckopressen?. - Ulrika Holgersson: Trälande arbetarhustrur, smutsiga barn. - Helene Hafstrand Kolås: Populärpress i förvandling. - Ingemar Oscarsson: Rekord-Magasinet revisited
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Veckovis : en antologi om svensk veckopress
  2. +
  3. En synnerligen vacker och blomstrande stad : historisk-arkeologiska perspektiv på Norrköpings äldre historia (ca 1000-1800)

De som köpt den här boken har ofta också köpt En synnerligen vacker och blomstrande stad : hi... av Peter Carelli (inbunden).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Alla har vi en relation till veckotidningar. Oavsett om vi är regelbundna läsare eller inte är det ett samhällsfenomen vi har åsikter om.
Författarna till artiklarna i denna antologi om svensk veckopress är dels forskare som på olika sätt dokumenterat veckotidningen som företeelse i ett historiskt sammanhang, dels veckopressknutna journalister.
Resultatet är en spännande och mångfacetterad samling texter som bekräftar att veckotidningen är ett många gånger ovärderligt källmaterial för den som försöker beskriva det moderna Sveriges kulturhistoriska utveckling.
Veckotidningarna är en viktig del av den svenska kulturen.