Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2003-11-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Svenska Institutet för Sorgbearbetning
Översättare
Anders Magnusson
Originaltitel
The grief recovery handbook
Medarbetare
Friedman, Russell (medf.)
Dimensioner
240 x 165 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Dokc
ISBN
9789197479608

Sorgbearbetning: Ett Handlingsprogram För Känslomässig Läkning Vid Sorg efter dödsfall, Separationer Och Andra Förluster

(43 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2003-11-01
297
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  270
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  225
Visa alla 2 format & utgåvor
"Tiden läker alla sår." "Var stark för barnens skull." "Livet går vidare." Klyschorna kring sörjandet är många, men inte verksamma. Så hur gör man då, när den man älskar gått bort eller försvunnit in i en annans famn? Utifrån sina egna och andras erfarenheter belyser författarna vad sorg är och hur det är möjligt att bearbeta sin sorg för att återfå sin ursprungliga energi och livslust. Boken Sorgbearbetning ger sörjande tillgång till ett väl beprövat handlingsprogram, med övningar för att läka sorgen och smärtan efter förlusten. Principerna som beskrivs i boken kan förändra livet för alla som vill återfå sin ursprungliga livskraft. Denna bok erbjuder en mycket användbar och praktiskt metod för att genomföra ett sorgearbete. Jag hänvisar regelbundet till den i min undervisning och rekommenderar den varmt som ett redskap både för privatpersoner och professionella som i sin yrkesroll möter sörjande. - Katarina Mannheimer, Lektor vid Socialhögskolan, Stockholms Universitet John W James och Russell Friedman har arbetat med sörjande i mer än 30 års tid. De har även arbetat som konsulter åt tusentals fackmän på området och erbjuder seminarier och certifieringskurser över hela USA och Kanada.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sorgbearbetning: Ett Handlingsprogram För Känslomässig Läkning Vid Sorg efter dödsfall, Separationer Och Andra Förluster
 2. +
 3. Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar ... av Lindsay C Gibson (häftad).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sorgbearbetning: Ett Handlingsprogram För Känslomässig Läkning Vid Sorg efter dödsfall, Separationer Och Andra Förluster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra och enkel vägledning, lättläst.
  Mia G, 24 december 2023

  Bra ich enkel vägldning. Lättläst. Gillade den som en bra hjälp. Kan rekommendera boken varmt. Passar nig mänga olika ka oersoner eller erfarenheter.

 2. En bra vägledning för alla
  Britta (Täby), 22 december 2021

  Jag tycker det är värd för alla att läsa det här boken även om man har inte ett aktuellt problem men med hjälp av det här boken förstås sin egen reaktion och andras bättre när det händer.
  Jag rekommendera!

 3. Väldigt bra
  Agneta Runfelt, 16 november 2016

  Fick den rekommenderad av min kurator. Min man avled för bara 2 veckor sedan. Så det är självklart fruktansvärt jobbigt. Har även 3 ungdomar. Som det står, så är det bra att börja från början.
  Lätt att läsa och förstå.

 4. Orka vidare i sorgen
  Bi, 20 oktober 2014

  Ger läsaren insikter och verktyg i hur olika livssorger kan bearbetas.
  I boken beskriver författarna att "det är bra att börja bearbeta sin sorg så snart som möjligt". Det är dock individuellt när man är redo för det. Boken är en livs bok, som man vill äga.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna