Lulus sånger och tal (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2006-04-01
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Marie Pettersson
Originalspråk
Danska
Originaltitel
Lulus sange og taler
Medarbetare
Gripenberg, Catharina
Dimensioner
215 x 150 x 11 mm
Vikt
158 g
SAB
Hda.03=c
ISBN
9789197506137

Lulus sånger och tal

Häftad,  Svenska, 2006-04-01
113
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Rámus Förlag) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

  1. Lulus sånger och tal
  2. +
  3. Utgående farkost

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utgående farkost av Ursula Andkjær Olsen (häftad).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Lulus sånger och tal är Ursula Andkjær Olsens debut från år 2000, och utges nu i sin helhet på svenska i översättning av Marie Pettersson och dessutom försedd med efterord av Catharina Gripenberg. Utdrag har tidigare publicerats bland annat i ellerströms förlags antologi Och ditt hjärta slår och slår. 12 unga danska poeter.

Lulu är bara en av många röster vi möter. Ursula Ursprung, Salomé, Anna Kronisma med flera gör sin röst hörd i lika hög utsträckning i denna ordström på svenska, engelska och tyska eller vad det nu kan vara. I denna flerstämmiga dikt framträder musiken som grunden, språkets rytmiska aspekter undersöks, men också ljudets betydelse diskuteras tillsammans med bland annat Schönberg och Cage.

Dikten har därmed ofta betraktats som polyfon, där sagor, psalmer, grafitti, reklamslogans med mera blandas samman med författarens till synes egna stämma. Som en konsekvens av att människan inte är logisk eller konstant förklarar somliga, emellanåt också Olsens själv, det särpräglade anslaget i dikten. Men det finns också läsare som är av uppfattningen att Olsens dikter "genom sin organiska struktur, återskapar det kvinnliga könet i hela sin labyrintiska struktur".

Oavsett hur man läser är det någonting som ständigt pockar på uppmärksamhet vid sidan av det man tror sig veta. Det är en dikt som ständigt ifrågasätter sig själv samtidigt som den visar på sitt eget berättigande genom att inte vika undan för varken A eller B.