Inferno
Fler böcker inom
Format
Hård pärm
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2010-03-30
Upplaga
1
Förlag
Kolik Förlag HB
Medarbetare
Svenske, Josefin (red.) / Andersson, Kim W. (form)
Illustratör/Fotograf
Fabian Göranson
Dimensioner
230 x 155 x 25 mm
Vikt
562 g
SAB
Hci
ISBN
9789197610384
Inferno

Inferno

(4 röster)
Hård pärm Svenska, 2010-03-30
166
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Året är 1896 och August Strindberg har just lagt pennan på hyllan, för att istället försöka framställa guld genom alkemiska experiment. Men ju fler experiment som misslyckas, desto mer övertygad blir han om att en osynlig hand styr hans liv, och steg för steg går han vilse i en labyrint av svart magi, hemliga tecken och paranoida vanföreställningar.

Inferno är en av August Strindbergs mest svårtillgängliga och mystiska verk. I Fabian Göransons seriebearbetning lyfts denna märkliga berättelse fram med humor, intensivt berättande och kraftfulla illustrationer. En sjudande sekelskiftsvärld öppnas upp för läsaren, fylld av konstnärsbohemer,religiösa grubblerier och en helt ny bild av nationalskalden August.

Fabian Göranson är född 1978 och bosatt i Stockholm. Hans serier har publicerats i bl.a. Aftonbladet, Ordfront magasin och Arbetaren. 2006 debuterade han med den kritikerrosande serieboken Gaskriget.

I dagens nyheter skrev Stefan Helgesson: Inte sedan Joakim Pirinen och Max Andersson har en debuterande svensk serietecknare framträtt med en sådan auktoritet...Det är postkolonial ironi på hög nivå, och samtidigt mer än ironi, kalla det poesi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna