Mannen från Barnsdale: historien om Robin Hood och hans legend (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (368.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dick Harrison
Utgivningsdatum
2006-11-07
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789197625180

Mannen från Barnsdale: historien om Robin Hood och hans legend Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2006-11-07

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Han stod där i gläntan med en båge i handen, ett svärd och ett koger med pilar. Med fjäderhatt och gröna kläder tycktes han framtrollad ur en myt om vildmarken, en gestalt för sagolik för att vara verklig. Ändå var han verklig. Sir Henry gnisslade tänder och stirrade ursinnigt mot skurken...

Så hade en roman om Robin Hood kunnat börja. Men det här är ingen roman. Det här är en bok om historien bakom historien, om legenden i sig och om den verklighet som döljer sig där bakom. Det är en legend som mer än väl förtjänar att granskas i sömmarna. Bland de otaliga osannolika historier av vilka vår värld överflödar är legenden om Robin Hood en av de vildaste, myten om den ädle rövaren som stal från de rika för att ge till de fattiga.

Med stort kunnande, inlevelse och frenesi läser professor Dick Harrison sin bok om Robin Hood och de legender som uppstått runt den mytomspunna mästerskytten. Har Robin existerat? Har jungfru Marian, sheriffen av Nottingham, broder Tuck och de andra karaktärerna verkligen funnits? Snart vet du det och mycket mer om de muntra männen i grönt och dess ledare, världens genom tiderna bästa bågskytt; Mannen från Barnsdale.

"Behöver jag påpeka att det här är ett magnifikt verk som Dick Harrison har åstadkommit? Det är helt enkelt lysande!"

Smålands-Tidningen

"...lika spännande att läsa som en detektivroman. Det är populärhistoria på hög nivå."

Nerkes Allehanda

"...en mycket spännande och intressant läsning. Dick Harrison spänner bågen och träffar mitt i prick. Och han har återigen visat att han är en av Sveriges mest läsvärda historiker."

Eskilstuna-Kuriren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mannen från Barnsdale: historien om Robin Hood och hans legend. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dick Harrison tacklar Robin Hood legenden
    Morpheus, 13 juli 2020

    Legenden om Robin Hood känner nog alla till, men har han funnits på riktigt? Många säger "Nej", men Dick Harrison säger "Jo, det är möjligt. Till och med troligt" och förklarar i den här boken varför.
    Det här är en djupdykning i Robin Hood legenden och tiden då den uppkom.
    Harrison går igenom hur legenden utvecklats och återberättats från de äldsta bevarade balladerna till 1900-talets film och TV Robin, men tittar också närmare på den tid då balladerna blev till, han berättar om de ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison