Vara utan : en skrift om barn och fattigdom (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
CSA s skriftserie (del 1)
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2010-11-12
Förlag
Égalité
Dimensioner
180 x 110 x 5 mm
Vikt
140 g
SAB
Qadj
ISBN
9789197657792

Vara utan : en skrift om barn och fattigdom

Häftad,  Svenska, 2010-11-12
89
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Centralförbundet för Socialt Arbete (CSA) bildades 1903 och samlade kring sig samtidens ledande sociala reformatorer. Organisationen var starkt pådrivande i den sociala omdaning som inleddes i slutet av 1800-talet. CSA:s fattigvårdskommitté grundade tidigt en särskild skriftserie som blev ett vikigt forum för att på bred front sprida kunskap och påverka samhället i olika sociala frågor.
Med detta första nummer av CSA:s nygamla skriftserie återuppväcker organisationen således en gammal tradition. Den nya skriftserien syftar till att dels ge en kunskapsmässig bakgrund till olika aktuella frågor i socialpolitik och socialt arbete, dels redovisa ny forskning om det sociala arbetets och socialpolitikens historia.
Temat barn och fattigdom i detta första nummer knyter an till att år 2010 är Europaåret för bekämpning av fattigdom och social utestängning. I det första numret med titeln Vara utan skriver bl.a. Hans Swärd och Gunvor Andersson om barn och fattigdom.
Redaktörer för skriftserien är professor Hans Swärd, Socialhögskolan i Lund, och Marie-Anne Egerö, socionom och magister i socialt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vara utan : en skrift om barn och fattigdom
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna