Bygg och konstruktion i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Lärarförbundets förlag
Medarbetare
Claesdotter, Annika (red.) / Nordenlöw, Marianne (form) / Mylesand, Mia (foto) / Johansson, Mikael (foto)
Dimensioner
210 x 160 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789197659819

Bygg och konstruktion i förskolan

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2007-08-01
236
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bygg och konstruktion är ett av de språk barnen i förskolan kan använda när de utforskar sin omvärld och skapar sin egen identitet. Ett verktyg de har tillgång till för att bygga förståelse för olika fenomen i samhället. Det handlar om bild och skapande, estetik och geometri, matematik och språk, empati och förhållningssätt. Allt hör ihop och alla delar är lika viktiga. Bygghörnan ska vara en mötesplats för alla barn, oavsett kön eller ålder. Ansvaret för att det blir så ligger hos pedagogen, som skapar förutsättningarna för barnen. Mia Mylesand beskriver hur arbetet med bygg och konstruktion under många år har växt fram på den förskola där hon arbetar. Hon ger i text och ett 50-tal fotografier idéer på hur man som en närvarande pedagog kan gå in och ge barnen större och större utmaningar. Mia Mylesand är förskollärare och föreläsare. Hon arbetar som ateljerista och datapedagog på förskolan Trollet i Kalmar, och har under många år intresserat sig för ämnet bygg och konstruktion, speciellt ur ett jämställdhets-perspektiv. Inspiration till Mias arbete kommer från Reggio Emilias förhållningssätt. År 2004 fick Mia Mylesand Ulla-Britta Bruunstipendiet och 2007 Loris Malaguzzipriset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bygg och konstruktion i förskolan
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bygg och konstruktion i förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Efter att ha läst den här boken vill man inget annat...
    Sonja , 11 oktober 2013

    Efter att ha läst den här boken vill man inget annat än att genast sätta igång och skapa liknande rum för bygg och konstruktion som de har i boken. Mycket lättläst, med många fina inspirerande bilder.

Visa alla 1 recensioner