Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
100 frågor-serien
Utgivningsdatum
2008-09-26
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Thunell, Ann-Marie (form) / Thunell, Jan (form)
Dimensioner
238 x 150 x 26 mm
Vikt
620 g
SAB
Ia
ISBN
9789197668064

Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2008-09-26
109
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Konst är det som gör oss till människor, menar Ernst Billgren. I boken "Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor" vänder han ut och in på konstbegreppet och leker med dess terminologi. Han frågar sig "Hur vet man om en målning är bra?", "Vad är smak?", "Är det viktigt att lyckas?" Med underfundiga och roliga svar guidar han oss genom boken, som väcker intresse och nyfikenhet långt utanför konstsfären.

Ur boken:
Bör man göra någonting bra?

Kort svar: Inte nödvändigtvis.

Långt svar: Jakten och pressen på att göra något bra är sten hård och lite rörande, det tar bort fokus på vad personen egentligen är intresserad av och lotsar alltid in oss bland de vedertagna och all- männa ideal som dominerar agendan för stunden. Bättre att göra något och sedan försöka tycka det är bra (som många gör med sina barn) än försöka göra om det man gjort till något bra (som tyvärr vissa också gör med sina barn). Konst som historien bedömer som viktig är ofta ett sant avtryck av tidsandan som rådde då. Hade de försökt göra den bra istället för sann hade den blivit mindre viktig, viljan att göra någonting bra kan liknas vid självcensur.

Vad är-böckerna är enkelt uppbyggda, en fråga ställd av svararen själv, sen ett kort och ett långt svar på den frågan. Böckernas idé är att på ett rakt, intelligent och humoristiskt sätt ge snabb allmänbildning kring komplicerade eller enkla frågor. Vad är-böckerna skrivs av de främsta i sitt ämne och varierar därför i tonläge med författaren, men formen är densamma och håller på så vis ihop serien. En konceptserie skapad av konstnären Ernst Billgren och förläggaren Susanne Hamilton.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
  2. +
  3. Vad är konst. 2, 100 nya jätteviktiga frågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad är konst. 2, 100 nya jätteviktiga frågor av Ernst Billgren (inbunden).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ernst Billgren