Om det politiska (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2008-09-16
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Oskar Söderlind
Originaltitel
On the political
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
Oc:d
ISBN
9789197671859
Om det politiska (häftad)

Om det politiska

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2008-09-16
227
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sedan en tid tillbaka har det politiska livet på många håll fått en alltmer konsensusbetonad prägel. Denna tendens beskrivs ofta i positiva ordalag som en utveckling från "förlegade" konfliktmönster mot ett "postpolitiskt" tillstånd av samförstånd och expertstyre.

I skarp kontrast till de röster som hyllar denna förändring som ett framsteg för demokratin, varnar Chantal Mouffe istället för de allvarliga risker som den för med sig. I takt med att spektrumet av legitima politiska alternativ blir allt snävare, uppstår också farliga motreaktioner. Samförståndet mellan de etablerade partierna öppnar för populistiska och främlingsfientliga rörelser som vänder ryggen åt demokratins grundläggande värden. För att hindra en sådan utveckling gäller det att överge den postpolitiska inriktningen på konsensuslösningar och inse att konflikter mellan legitima politiska motståndare utgör demokratins själva livsnerv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om det politiska
  2. +
  3. Hegemonin och den socialistiska strategin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hegemonin och den socialistiska strategin av Ernesto Laclau, Chantal Mouffe (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Chantal Mouffe