Maskinernas skymning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2009-06-03
Förlag
Anarchos förlag
Översättare
Peter Pettersson
Originaltitel
Twilight of the machines
Dimensioner
210 x 140 x 8 mm
Vikt
240 g
SAB
Ocg
ISBN
9789197705950
Maskinernas skymning (häftad)

Maskinernas skymning

(2 röster)
Häftad Svenska, 2009-06-03
79
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
John Zerzan är en av nutidens ledande amerikanska civilisationskritiker, vars tankar om ett äkta levnadssätt präglat av närvaro och möten mellan människor ansikte mot ansikte, ibland har beskrivits som primitivism, anarko-primitivism och grön anarkism.

Den kritik av civilisationen som Zerzan levererar går på djupet, och kanske så djupt vi överhuvudtaget kan gå om vi tar vår utgångspunkt i denna femsinnliga värld. I "Maskinernas skymning" ställs vi bland annat inför massamhällets, globaliseringens och teknokulturens förödande konsekvenser samt de underliggande orsakerna till deras uppkomst.

Med träffande analyser och tydliga exempel, och med ett flödande, nästan poetiskt språk, fångar Zerzan läsarens uppmärksamhet från allra första stund och håller den kvar genom hela boken.

Ur innehållsförteckningen:

Krisens ursprung - Patriarkatet, civilisationen och uppkomsten av genus - Om krigets ursprung - Ensamma tillsammans: Staden och dess interner - Bortom symboliskt tänkande: En intervju med John Zerzan - Förvisad från närvaro - Den moderna antivärlden - Globaliseringen och dess försvarare: Ett abolitionistperspektiv - Varför primitivism? - Att hitta vägen tillbaka hem
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maskinernas skymning
  2. +
  3. En handbok om fötter : ett nytt perspektiv på kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt En handbok om fötter : ett nytt perspektiv på k... av Pa Sandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Zerzan