General von Döbeln. Den rosa glipan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
General von Döbeln (del 1)
Antal sidor
538
Utgivningsdatum
2007-12-01
Upplaga
1
Förlag
Migoli
Dimensioner
217 x 150 x 30 mm
Vikt
880 g
SAB
Hc
ISBN
9789197723404
General von Döbeln. Den rosa glipan (inbunden)

General von Döbeln. Den rosa glipan

Inbunden Svenska, 2007-12-01
210
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I epoken mellan Gustaf III och Karl XIV Johan lever den eldfängde generalen Georg Carl von Döbeln, en snillrik militärstrateg och en lysande damernas kavaljer.

Men hur blev hand den han var? Aldrig tidigare har hans bana beskrivits i romanens form. År 1766 möter vi den unge von Döbeln i den bördiga nejden mellan Vänern och Vättern. Georg växer upp i turbulensen kring föräldrarnas märkliga kärleksförhållanden i de herresäten, som på 1700-talet var erotikens spelplatser. Kring de färgstarka autentiska huvudpersonerna utspelar sig det drama, svidande sinnligt, stundom mustigt, som Georg iakttar. Här formas hans sinne av en rad händelser till en integritet så stark, att den kom att räcka för att en gång påverka vår historia. Den tidens manliga ideal får honom att vilja bli soldat. Vi lämnar honom 1773, ivrig, redo att ge sig iväg, bort, till sin officersutbildning och sedan ...
Författaren Elisabeth Goldstein har rest i Döbelns fotspår i Sverige och Finland, dykt i arkivmörkret och riktat sökerljuset på mannen bakom myterna. Lyft fram de färgstarka människor i hans närhet som satte sin prägel på honom. Detta inträngande relationspussels oväntade bilder får vi se levandegjorda i romansvitens olika delar om general Georg Carl von Döbeln. I december 2008 utkommer del 2, General von Döbeln: Himlarännan.

Bengt af Klintberg, författare, skriver i ett brev: "Du har hittat ett intressant, romantiskt historiskt stoff och kryddat ordentligt med erotik. Det borde garanntera att boken, när den blir klar, får en stor läsekrets."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. General von Döbeln. Den rosa glipan
  2. +
  3. X

De som köpt den här boken har ofta också köpt X av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabeth Goldstein

  • General von Döbeln. Himlarännan

    Elisabeth Goldstein

    När unge Georg Carl von Döbeln kommer till Carlskrona år 1773 inser han att all lärdom inte påträffas i Gustaf III:s sjökadettskola. Ty i den sjudande örlogsstaden samlas sjöfolk, syflickor, amiraler, krogpigor och oroande bulletiner. Döbeln, i st...