Bättre bilder / Grunderna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Bättre bilder
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-02-09
Upplaga
1
Förlag
HME Publishing
Originaltitel
Bättre bilder / Grunderna
Medarbetare
Hagberg, Tobias (red.)
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
310 g
SAB
Pnae
ISBN
9789197726054
Bättre bilder / Grunderna (häftad)

Bättre bilder / Grunderna

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-02-09
99
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Har du nyss skaffat en digital kompakt- eller systemkamera? Grattis i sådana fall, då har du mycket roligt att upptäcka! Den här boken ger dig handfasta, praktiska knep som gör dig till en bättre fotograf, bland annat genom att visa dig hur du kan utnyttja klassiska knep för bildkomposition, ta bättre bilder och porträtt på människor, hitta bästa ljuset för häftigare naturbilder, använda blixt och filter för kreativa effekter, ge bilderna proffsfinish i datorn och söka dig fram till ett eget bildspråk kort sagt hur du lyckas som fotograf. Och det oavsett om du skaffat en enkel digital kompaktkamera eller en mer avancerad systemkamera!

Knepen behöver inte läsas i någon speciell ordning: välj ett knep som du blir nyfiken på och testa det i praktiken. Genom att pröva dig fram kan du utveckla ditt bildseende och hitta din egen stil.

Recension

"Författarparet, båda med gedigen journalistisk bakgrund och med fotografiskt kunnande och erfarenhet, har skrivit denna praktiska handbok i fotograferandets konst för den intresserade amatören. [...] Boken och råden illustreras med pedagogiska färgbilder på varje uppslag. Den är lättläst och lättbegriplig utan tyngande facktermer och är betydligt utvidgad jämfört med tidigare upplaga "

Tommy Arvidson, Lektör, Bibliotekstjänst

Om författarna

Elin Rantakrans har akademisk examen i fotografi från Drexel University samt i journalistik från Lunds universitet. Hon har bland annat arbetat på dagstidningen Courier-Post i USA, nyhetsmagasinet Cairo Times och reklambyrån Saatchi & Saatchi i Egypten, dagstidningen Guardians webbsajt i Storbritannien samt på Sydsvenskan och Kvällsposten i Sverige.

Tobias Hagberg är bokförläggare och har ett passionerat intresse för fotografi och teknik. Han har en akademisk bakgrund i biologi och journalistik. För HME Publishing och DEXT har han skrivit och översatt ett antal titlar om teknikprylar, fotografi och fri programvara.

Om serien Bättre bilder

Bättre bilder är en serie handböcker för alla digitalfotografer från nybörjare till proffs. Böckerna i serien ger inspiration och de smartaste knepen om hur man bäst fångar olika slags motiv och utnyttjar den senaste tekniken. Läs mer på DEXT.se .
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bättre bilder / Grunderna
 2. +
 3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bättre bilder / Grunderna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra grundbok som ger konkreta tips
  Ida H, 20 mars 2011

  Har sedan tidigare Scott Kellbys böcker och tycker att denna är bättre om man står inför beslutet att köpa en grundläggande bok. Bättre bilder/Grunderna är mindre glättig och utan konstiga rubriker som inte syftar till innehållet i texten som det är i Kellbys böcker. Formatet är bra och boken är lätt att ha med sig. Täcker in det mesta på en övergripande nivå. Även om inte detaljerna finns så ger det i alla fall en hint om vad man behöver söka vidare inom.
  En prisvärd bok som inte kostar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Buying the Right Photo Equipment: 70 Tips from the Top

  Elin Rantakrans

  We've all heard the saying, "Clothes make the man"; but does the photographic equipment make the photographer? One might think so when looking at new advanced cameras, dream lenses, and all the editing software out there. Others might disagree aft...

 • The Perfect Photo: 71 Tips from the Top

  Elin Rantakrans, Tobias Hagberg

  "Perfect" is a purely subjective term when it comes to art. A journey toward the perfect photo is a journey without a defined destination. There are photographs that are technically perfect and others that stand out because of their message or com...