Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2009-05-18
Förlag
Blue Publishing
Medarbetare
Karlsson, Eva (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Oer-cz Quick, Thomas
ISBN
9789197738231
Quick : den stora rättsskandalen (inbunden)

Quick : den stora rättsskandalen

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2009-05-18
162
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mordrättegångarna mot Thomas Quick är Sveriges största rättsskandal genom tiderna. Quick erkände 33 mord och dömdes för åtta. Nerdrogad och förvirrad vallades han runt på påstådda mordplatser och gravgömmor.
Inga vittnen hade sett honom. Inget kunde binda honom till brotten. Han dömdes enbart på sitt eget erkännande. Med all sannolikhet är han oskyldig till alla morden och de verkliga mördarna har gått fria. Hur kunde det gå så fel?
Advokaten Pelle Svensson har gått igenom allt tillgängligt material och ger här en analys av hela »Quick karusellen«. Sakta växer bilden fram av en urspårad psykoterapi, överdoser av psykofarmaka, havererat polisarbete, manipulerade rättegångar och en sektliknande grupp av »troende«.
I början trodde de säkert att de hade att göra med en seriemördare av internationella mått. När de började förstå att Quick berättat sagor lades locket på. Och trycktes till ordentligt. Men de hade inte räknat med Quick själv. Nu söker han resning och vill att alla domarna rivs upp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pelle Svensson

  • Mannen på barrikaderna

    Pelle Svensson

    Pelle Svensson formades av sin hårda uppväxt i ett norrländskt arbetarhem. Han blev en tävlingsmänniska. Att vinna var det enda som räknades. Pelle "Swing" blev tvåfaldig världsmästare i brottning och var obe-segrad i Sverige under 13 är. Samtidig...