Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2010-03-12
Upplaga
1
Förlag
Lärarförbundets förlag
Medarbetare
Claedotter, Annika (red.) / Moberger, Britta (form)
Illustratör/Fotograf
Per Mellberg
Dimensioner
240 x 170 x 5 mm
Vikt
220 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789197761550
Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt (häftad)

Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2010-03-12
269
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt" av Monica Nylund, Cecilia Sandback, Barbro Wilhelmsson & Karin Rönnerman. Hur kan personalen i förskolan utveckla verksamheten när schemat redan är fullt? Här redogör tre erfarna förskollärare från Göteborg för sina erfarenheter av aktionsforskning, ett arbetssätt som de använt för att stärka kvaliteten och personalens kompetens i fem förskolor i Örgryte. Författarna har arbetat i sina barngrupper samtidigt som de fortbildat sig och handlett kollegor. Monica Nylund, Cecilia Sandback och Barbro Wilhelmsson mottog 2008 ett stipendium från Ulla-Britta Bruuns Minnesfond en fond som inrättats för att förskollärare ska få möjlighet att dokumentera sina erfarenheter och därigenom sprida sin kunskap. Karin Rönnerman, professor vid institutionen för pedagogik och didaktik vid Göteborgs universitet, har varit deras handledare. Hon medverkar här med ett kapitel som ger den teoretiska grunden för förskolornas praktiska arbete med aktionsforskning. Boken vänder sig främst till pedagoger, rektorer och personer med utvecklingsuppdrag inom förskola och skola samt till lärarstudenter och pedagoger som fortbildats i aktionsforskning och väntas få ett handledaruppdrag. Innehåll: Förord Inledning Perspektiv på det egna arbetet Aktionsforskning en väg mot kvalitet och förbättring (Karin Rönnerman) Aktionsforskning en översikt Aktion forskning lärande Kurs i aktionsforskning Att systematiskt följa processen och synliggöra vardagshändelser Aktionsforskning leder till reflektion och ny kunskap En praktisk guide till att bedriva aktionsforskning Arbetslagens praktiska utvecklingsarbete Början på en utveckling utan slut Aktionsforskning i praktiken Nyckelpigan: Att synliggöra alla barn Avdelning 4: Lärandemiljön i hallen Myggan: Hur stimuleras barns språkutveckling? Spindeln: Språkutveckling genom böcker Avdelning 5: Problemlösning Handledarnas reflektioner Hur man stödjer utvecklingsarbetet Framgångsfaktorer för kvalitetsutveckling Planering för hela verksamhetsåret Handledningens syfte Rollen som handledare Tid för teori och utveckling Viktigt att klargöra allas förväntningar Olika förutsättningar en utmaning Hur märks utvecklingen i verksamheten? Arbetet och verksamheten blir mer intressant En rektors reflektioner över verksamhetsutveckling Lärdomar, professionella vinster och svårigheter Ledningen Kompetensen Organisationen Visioner Litteratur
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt
 2. +
 3. Barns lärande : fokus i kvalitetsarbetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barns lärande : fokus i kvalitetsarbetet av Sonja Sheridan, Ingrid Pramling Samuelsson (häftad).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. superbra bok
  Kenth Michael Karlsson, 23 januari 2014

  En bok jag varmt rekommenderar. En bok alla förskolor skulle ha
  som grundbas för en bättre arbetsmiljö. Detta är den bok som jag tycker
  är lättläst och inte så många svåra ord och förklaringar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna