Konsten att möta sig själv och andra (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-12-10
Upplaga
1
Förlag
Vinnarbyrån
Dimensioner
218 x 152 x 25 mm
Vikt
500 g
ISBN
9789197802079

Konsten att möta sig själv och andra

(16 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-12-10
267
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rikard Karlsson har under årens lopp alltmer kommit att fascineras av de oändliga möjligheter som finns i varje interaktion när människor möts. Boken du håller i din hand är mycket personlig och bygger delvis på de insikter och erfarenheter Rikard skaffat sig genom möten med sina patienter under sitt snart tjugoåriga arbete som Kirurg.

Boken handlar även om att möta sig själv, att göra medvetna val i livet och på så sätt bli den bästa möjliga versionen av sig själv. Här blandas humor med djupaste allvar som får dig att stanna upp och reflektera över hur du lever ditt liv. Författarens omtanke om dig som läsare är det genomgående temat för boken vilket gör detta möte speciellt på flera plan. Detta är en bok för dig som vill nå längre i ditt liv. Välkommen in i en värld av spännande möten av de mest skilda slag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att möta sig själv och andra
 2. +
 3. 1 %-metoden : små förändringar, stora resultat : ett enkelt och beprövat sätt att skapa goda vanor och bryta dåliga

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1 %-metoden : små förändringar, stora resultat ... av James Clear (häftad).

Köp båda 2 för 561 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Konsten att möta sig själv och andra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klockrent
  Karl Herlow Sundström, 23 september 2022

  Författaren skriver så klockrent om de mest väsentliga delarna i relationer oss människor emellan och i livet. Dessutom vågar han ta upp det som synes är självklart men som är det som verkligen behöver belysas. TACK

 2. Intressant, lärorik och inspirerande!

  Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Ja, det ligger nog mycket i det. Alla de intryck man får, och ger, vid det första mötet är väldigt viktiga och svåra att ändra på i efterhand.

  Konsten att möta sig själv och andra är en bok om just dessa första möten. Men även om alla andra möten, även de mot dig själv. Hur närvarande är du i ett samtal? Har du fullt fokus eller tänker du på annat och svarat lite slentrianmässigt? Rikard Karlsson betonar även vikten av vänligh... Läs hela recensionen

 3. En bok att reflektera över!
  David Johansson, 3 augusti 2020

  Jag brukar normalt sett ha svårt att fastna för böcker, men denna boken var verkligen läsvärd och mycket intressant. Författaren tar upp hur man får ut mer av (ibland svåra) möten. Det syns att han är väldigt intresserad av olika sorters möten mellan människor. Han berör ofta ordet tacksamhet och vikten av att inse vad man har och inte bara sträva efter något annat. Hans syn på ledarskap är mycket intressant och lärorikt. Jag kan varmt rekommendera denna bok.

 4. Mycket läsvärd bok!
  Monica, 3 augusti 2020

  Djupa och intressanta diskussioner om hur möten kan berika både dig själv och andra.
  Lev efter dina egna inre krav och inte utifrån andras!
  Tacksamheten lyfts fram som värdegrund i livet.
  Boken belyser också på ett intressant sätt det goda ledarskapets grund.
  En bok som berikar både privatliv och arbetsliv.
  Denna bok kommer du återkomma till ofta.

 5. Närvaro i mänskliga interaktioner
  Jenny , 23 februari 2020

  Rikard Karlsson arbetar som kärlkirurg och skriver om vikten av mänskliga interaktioner, ett ämne som jag själv brinner för i mitt yrke som gymnasielärare i språk och även på ett personligt plan.

  Så mycket vishet i hans skrivande och jag upplever ett inre lugn under läsningen. Rikard Karlssons ton inspirerar och väcker tankar kring självreflektion.

  Han diskuterar vikten av fullständig närvaro i våra samtal med andra. Jag bör analysera min egen roll och mitt ansvar innan j... Läs hela recensionen

 6. Inspirerande bok som bjuder in till reflektion!
  Mikaela74, 19 februari 2020

  När den här fina boken kom neddimpande i brevlådan blev jag himla glad, jag hade sett fram emot att läsa den. När jag började insåg jag att den här läses inte i ett streck utan i mindre delar, för att kunna fundera och tänka på vad Rikard har skrivit.

  Boken är indelad i kapitel som t ex handlar om närvaro, vänskap, tacksamhet och humor, och i varje kapitel delar Rikard generöst med sig om sin livserfarenhet och sina insikter. När jag hade läst det första kapitlet om närvaro kände ja... Läs hela recensionen

 7. Inspirerande bok!
  Lollos bokhörna, 10 februari 2020

  Livet består till stor del av möten mellan människor och dessa påverkar mer än vad vi tror. Den här boken handlar om hur vi ska bemöta andra men även oss själva. Rikard vill med sina ord inspirera oss att våga möta andra, oss själva och vara vänliga.

  Vänlighet kostar inte mycket men kan ge mycket tillbaka. Ett leende mot en okänd kan förgylla en dag. Ett hej till någon som ser ledsen ut. Världen skulle vara en bättre plats om vi var mer vänliga mot varandra. Och oss själva. Men där b... Läs hela recensionen

 8. Inspirerande!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 7 februari 2020

  Den här boken växte medan jag läste den och inspirationen började flöda. Jag glömde bort tid och rum till slut. Det här är sånt jag själv har funderat över och fortfarande funderar på vilket gjorde att jag kände igen mig i mycket. En del formuleringar tyckte jag tyvärr användes lite för frekvent. Det jag gillar mest med boken är hur Karlsson bygger en relation med läsaren. Han bryr sig om mig på andra sidan orden och vill att jag ska få ut mesta möjliga ur detta möte. Han knyter an till läsar... Läs hela recensionen

 9. Tänkvärt oxh lärorikt!
  Tinaeh, 30 januari 2020

  Den här boken handlar, som man kanske förstår av titeln, till stor del om bemötande. Både om hur vi bör bemöta andra men också oss själva.

  Att bemöta andra känns kanske inte så svårt. Var snäll. Var omtänksam och hjälpsam. Säg hej.

  Däremot att vara snäll och omtänksam mot sig själv. Ta hand om sig själv. Tänka positivt. Orka. Det är iallafall något jag behöver bli bättre på. Det är ju sig själv man ska leva med liksom.

  Det jag fastnade mest för är kapitlet om att le... Läs hela recensionen

 10. Så himla bra och tänkvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 19 januari 2020

  Det här är en bok som jag tokgillar, en bok som ALLA borde läsa. Budskapen som Rikard vill förmedla gäller ALLA, ja du läste rätt, ALLA.
  Rikard arbetar som kärlkirurg och hans sätt att se möjligheter istället för hinder och hans enorma positivitet är magisk att läsa om.

  Och tänk vilken tur vi har, att han vill dela med sig av detta, sina tankar, kunskap och livserfarenhet med oss läsare.
  Ibland när jag läste funderade jag på om inte allt det här är självklarheter? Men sedan t... Läs hela recensionen

 11. Fantastisk bok
  Erikas bokhylla , 19 januari 2020

  Vill du precis som jag få bättre självkänsla och känna dig starkare i dig själv och i dina möten med andra människor? I så fall kan jag varmt rekommendera Rickard Karlssons bok - Konsten att möta sig själv och andra.

  Boken är väldigt ärlig och är skriven direkt till dig som läsare vilket gör att man känner sig utvald och speciell. Rickard Karlsson lyfter viktiga ämnen såsom tacksamhet, se möjligheter och hur tankens kraft påverkar oss människor . Bokens olika delar ger läsaren "ver... Läs hela recensionen

 12. Konsten att möta sig själv och andra
  ninasbokhylla, 16 januari 2020

  Jag läser inledningen i boken och förstår direkt, denna bok kommer verkligen tilltala mig! Misstänker till och med att den är skriven enbart för mig.
  Naturligtvis är det ju inte så att boken tilltalar bara mig, utan vi är otroligt många som kommer ta till oss av budskapen författaren Rikard Karlsson vill förmedla till oss.
  📚
  Rikard Karlsson arbetar som kärlkirurg. Han har en stark tro på människan och möten människor emellan. Han ser möjligheter istället för hinder, har e... Läs hela recensionen

 13. En insiktsfull bok om möten av alla dess slag
  Uppbokad , 15 januari 2020

  Rikard Karlsson arbetar som kärlkirurg och är både genom sitt jobb och privatliv van att möta många olika människor. I sin bok delar han öppet med sig av olika möten som kommit att betyda mycket i hans liv. Han lyfter vikten av att vara närvarande, försöka locka fram humorn, vara inkännande och samtidigt värna om tystnaden i personmöten.

  Rikard tar upp till synes vissa självklara saker som är viktigt när vi träffar andra människor, men som det är oerhört värdefullt att påminnas om. J... Läs hela recensionen

 14. bok om omtänksamhet
  Rita Bruehne, 13 januari 2020

  Boken är mycket läsvärd för alla som jobbar med människor. Rikard Karlsson beskriver på ett sympatiskt, empatiskt och autentiskt sätt hur han som läkare försöker hålla fokus och närvaro i dagliga kontakter med patienter och personal i en nuförtiden ofta stressig sjukhusmiljö. Han delar med sig av metoder som han använder för att utveckla sig själv som människa. Det är en positiv bok som ger hopp och berörde mig djupt.

 15. Tänkvärt
  Ulla, 23 december 2019

  Tänkvärd bok om godhet, snällhet, empati och framför allt närvaro. Egenskaper som inte alltid värderas så högt men som för varje patient och anhörig betyder allt i en utsatt situation. Borde läsas av alla inom vården men är tänkvärd för alla människor i mötet med andra.

Visa alla 15 recensioner