Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2011-07-06
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Översättare
Jörn Lindskog
Originaltitel
Schweigeminute
Medarbetare
Bick, Laurenz (form)
Dimensioner
180 x 110 x 5 mm
Vikt
80 g
SAB
Hce
ISBN
9789197810685

En tyst minut

(14 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2011-07-06
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I En tyst minut får vi möta Christian och Stella en varm sommar på en badort vid kusten. Christian arbetar för sin far i hamnen och stöter av en slump ihop med sin lärarinna. De dansar på strandfesten i Hirtshafen, gör utflykter till Fågelön och läser William Faulkner under tallarna nere vid stranden. I En tyst minut är det Christian som berättar om deras sommar tillsammans. Den sommar som skulle bli Stellas sista.

En tyst minut handlar om Christians och Stellas ömsesidiga kärlek som skildras av Siegfried Lenz lika träffsäkert och ömsint som alltid med det enkla och eleganta språk som har blivit hans kännetecken.

En tyst minut kom ut 2010 i Sverige och har hyllats av en närmast enig kritikerkår. Boken har översatts till närmare 25 språk och när boken kom ut i England skrev The Independent: "Lenz's beautiful miniature also stands alone as a masterclass in the grammar of farewell".
Siegfried Lenz föddes 1926 i Ostpreussen. Efter studenten 1943 blev han som nästan alla i sin generation soldat. I slutet av kriget deserterade han och hamnade i engelsk krigsfångenskap där han jobbade som tolk. Efter kriget studerade han i Hamburg och arbetade sedan som journalist.

Lenz debuterade 1951 och har utöver ett femtontal romaner och nästan lika många novellsamlingar även skrivit dramatik, essäer och en barnbok.

I Sverige är Siegfried Lenz kanske allra mest känd för sina episka romaner som Tysktimmen och Förhistorien i fin översättning av Brita Edfelt.

[B]erättelsen har goda utsikter att bli en framtida klassiker bland litterära kärleksskildr ingar, Martin Lagerholm i Svenska Dagbladet

"I En tyst minut har Lenz på bara ca 100 sidor skapat en stor berättelse.", Björn Waller på dagensbok.com

"Romanen framstår som en ljusbländande impressionistisk målning, doftande av hav, pulserande av den första förälskelsens känslokast", Ann Lingebrandt i Helsingborgs Dagblad
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En tyst minut
  2. +
  3. Domaren och hans bödel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Domaren och hans bödel av Friedrich Dürrenmatt (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En tyst minut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vackert om känslor, passion och havet.
    Tom, 18 mars 2021

    Jag gillar verkligen böcker som utspelar sig i marina miljöer och den här boken har dessutom ett rikt och vackert språk. Känslorna och relationerna är fint beskrivna och det är lätt att slängas tillbaks till sin egen ungdom och de stora känslor som en passion kan skapa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Siegfried Lenz