I DET SOM SYNES SKE (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2011-12-15
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
210 x 150 x 6 mm
Vikt
140 g
ISBN
9789197817127
I DET SOM SYNES SKE (kartonnage)

I DET SOM SYNES SKE

Kartonnage Svenska, 2011-12-15
99
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ola Friholt, född 1937 och uppvuxen i fiskeläget Stocken på Orust. Efter studier och några år som språklärare arbetade han som volontär i ett slumområde i Madras/Chennai och i en by i Indien och en tid i en by i Bangladesh. Hemma har han resten av livet frilansat som aktivist, skribent och föreläsare om fred, konflikter och solidaritet, mestadels tillsammans med sin fru Erni. Åter på sin födelseort är han fortsatt aktiv i Fredsrörelsen på Orust och i solidaritetsarbetet i Indien med Jagriti Viharas Vänner.

 

Med Erni drev han i 21 år hemma på bryggan ett solidariskt sommarcafé byggt på rättvis handel och lokala råvaror under devisen ?Tänk globalt - handla lokalt?. Han följer också Gandhis tes: ?Det finns ingen väg till fred. Fred är vägen.?

I sin sjöbod ställer han ut sina oljemålningar varje sommar. Dit hör också omslagsbilden. På prosa har han bl a medverkat i antologier om utveckling och med Erni skrivit boken ?Med ansiktet mot vinden. Om kamp för livet i Indien och Sverige?.

 

Ett livslångt lyrikintresse har lett till eget diktande i form av samhällskritik ofta framförd på de klassiska versmåtten femfotad blankvers och hexameter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I DET SOM SYNES SKE
  2. +
  3. Mot maktens språk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot maktens språk av Ola Friholt (häftad).

Köp båda 2 för 230 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ola Friholt

  • Mot maktens språk

    Ola Friholt

    Efter studier och tjänst som språklärare arbetade han några år som volontär i ett slumområde i Madras (nu Chennai) och i byar i södra Indien och i Bangladesh, dit han återkommit ett tjugotal gånger. Hemma har han frilansat som aktivist, skribent o...