Ord på upphällning : mer än 1000 dialektord från Lyckselebygden. Många serverade med korta berättelser, på rikssvenska (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2009-07-22
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
201 x 134 x 11 mm
Vikt
250 g
SAB
Fc(x)
ISBN
9789197826501
Ord på upphällning : mer än 1000 dialektord från Lyckselebygden. Många serverade med korta berättelser, på rikssvenska (häftad)

Ord på upphällning : mer än 1000 dialektord från Lyckselebygden. Många serverade med korta berättelser, på rikssvenska

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-07-22
198
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Ord på Upphällningen" är en ordbok som håller vid liv mer än 1000 gamla ord från Lyckselebygden.Den är inte bara en ordlista. Många ord är serverade med korta samtida berättelser, på rikssvenska.Förr kunde man i byarna hitta på ord i stunden. Var de bra, levde de vidare och spred sig.Min mor skickade mig på 1950-talet till Konsum för att köpa en Snålskrapa.Jag kom hem med en Slickepott. Snålskrapa är ju ett ypperligt ord. Du hittar säkert många fler användbara i boken.Vi som har de gamla orden, blir roade av att återse dem. För noviser kan de bli till gnagande ordmaskar i hjärnorna och en vacker dag svänger sig många med ord som: Jörpä, blister, flip, askfis m.fl!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ord på upphällning : mer än 1000 dialektord från Lyckselebygden. Många serverade med korta berättelser, på rikssvenska
 2. +
 3. Kriget mot kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriget mot kroppen av Erik Hemmingsson, Stina Wollter (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ord på upphällning : mer än 1000 dialektord från Lyckselebygden. Många serverade med korta berättelser, på rikssvenska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ord som lever...
  Agneta Vernersson, 12 april 2016

  En riktig guldgruva för alla i Lyckselebygden, och för Västerbottningar i stort.
  Stort tack till författaren."Hä gjort du rektit bra en Stig".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stig V Algotsson

 • Ögonljus

  Stig V Algotsson

  Ögonljus bjuder oss på stämningsfyllda dikter från tiden innan skogslandet motoriserades och vi levde dagligen nära skogen. Artur Nordenstam, Knaften, har fångat minnen från den tiden.Stig V Algotsson har samlat dikterna och kompletterat med egna ...