Aicha (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2011-06-17
Förlag
Megamanus
Översättare
Susanne Ljung Adriansson
Dimensioner
167 x 145 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Hce
ISBN
9789197836791

Aicha

Häftad,  Svenska, 2011-06-17
102
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Karim återvänder till sin hemby efter tre år på lärarhögskolan i Notsé. Han längtar efter att äntligen få gifta sig med sin älskade Aicha. Till sin förtvivlan får han veta att hennes föräldrar har gift bort henne med den rike affärsmannen Aladji, som redan har tre fruar.
Karim börjar arbeta som lärare i byskolan och det blir ännu ett hårt slag för honom då en av hans elever blir svårt sjuk i malaria och föräldrarna förlitar sig på byns medicinman i stället för att söka upp sjukstugan.

De gamla traditionerna är starka i byn men förändringens vindar blåser och många börjar ifrågasätta de gamla sedvänjorna. När en av byns kvinnor vägrar att låta omskära sin dotter och Aicha beslutar att ta sitt öde i egna händer förändras allt i ett slag.

Byn drabbas dessutom av svår torka och Karim söker hjälp hos sin kusin Boukari som är hydrolog och bor i Ryssland. Boukari tar med sig sin ryska flickvän och flytta hem till sin by igen...
Bene Batako skriver om hur livet i en by i norra Togo förändras när en ny tid med nya idéer sveper in och kolliderar med gamla invanda traditioner.

Författaren är själv född i norra Togo och bor sedan flera år i Sverige. Aicha är hans andra roman och utkom på franska 2009.

Hans första roman, Korsade vägar, utgavs på svenska 2010 och i Bibliotekstjänsts lektorsomdöme kan man läsa; Batako berättar sin historia på ett rättframt och okonstlat sätt och ger sin läsare inblick i afrikanskt vardagsliv och sätt att tänka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aicha
  2. +
  3. Tillbaka till Togo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillbaka till Togo av Bene Batako (pocket).

Köp båda 2 för 230 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bene Batako