Att peka ut det osynliga : en didaktisk studie av taktart i musik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
ArtMonitor avhandling
Utgivningsdatum
2010-01-01
Förlag
ArtMonitor Avhandling
Dimensioner
245 x 165 x 12 mm
Vikt
460 g
SAB
Eabij.01,Eabij.02,Ijaab
ISBN
9789197847704

Att peka ut det osynliga : en didaktisk studie av taktart i musik

Häftad,  Svenska, 2010-01-01
273
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Cecilia Wallerstedt har tillsammans med en förskollärare, en fritidspedagog och en grundskollärare planerat, genomfört och analyserat tre lektioner som handlat om begreppet taktart. Hur hör man vad som är tvåtakt och tretakt? Barnen som deltagit i lektionerna har intervjuats efteråt. Att kunna urskilja puls och betoningar och att förstå vad som menas med "i takt" har visat sig avgörande för om barnen hör musiken som en viss taktart. Avhandlingen ger en teoretisk grund till att förstå vad det innebär att utveckla och ha ett bra gehör samt hur lärare kan arbeta med att utveckla denna förmåga hos barn. Ett viktigt verktyg visar sig också vara de mönster av variation som lektionen innehåller, t.ex. att visa att tretakt fortfarande är tretakt oavsett om den stampas, klappas eller spelas på instrument.

Cecilia Wallerstedt är utbildad gymnasielärare i musik och matematik och har arbetat som lärare på gymnasier i Skövde. Hon har varit doktorand i ett projekt om estetiska ämnen i förskolan som tidigare mynnat ut i boken Konsten att lära barn estetik tillsammans med Ingrid Pramling Samuelsson, Maj Asplund Carlsson, Bengt Olsson och Niklas Pramling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att peka ut det osynliga : en didaktisk studie av taktart i musik
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cecilia Wallerstedt