Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2018-12-07
Upplaga
2
Förlag
Twow
Medarbetare
Sivertsson, Elisabeth (form) / Lanhed, Lars (foto) / Schweber, Jenny (foto)
Illustratör/Fotograf
Lars Lanhed
Dimensioner
238 x 165 x 23 mm
Vikt
800 g
SAB
Qgb
ISBN
9789197872935
Havsfiskeboken : allt du behöver veta om sportfiske från båt i Skagerrak, Kattegatt och Öresund (häftad)

Havsfiskeboken : allt du behöver veta om sportfiske från båt i Skagerrak, Kattegatt och Öresund

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-12-07
309
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Havsfiskeboken, andra upplagan, är en heltäckande guidebok om sportfiske från båt i Skagerrak, Kattegatt och Öresund. Boken har nu 14 sjökort och 308 fiskepositioner och ännu fler tips och råd för lyckade havsfisketurer. Hur kikfiskar jag piggvar? Var finns det strandnära kilomakrill och berggylta? Hur fajtas jag med kämpaglad bleka och lurar fram långa vid vraken? Hur ankrar jag på stora djup? Vilket tackel ska jag använda när jag fiskar stor torsk på vrak? Vilken utrustning ska jag ha när jag fiskar tonfisk? Hur deltar jag i den nördiga artjakten efter sjurygg, slätvar, blåkäft och vitrocka? Vilka tackel och metoder är bäst? Hur använder jag ekolodet? Hur filear jag fisk? Måste jag gå upp halv sex på morgonen när jag ska fiska? Havsfiskeboken ger svar på alla dina frågor.

I denna andra upplaga har vi lagt till avsnitt med många positioner utanför Tylösand och i Laholmsbukten, kapitel om fiskeeldoradot Langesund på Norges sydkust och tonfiskens återkomst till Västerhavet. Vi har också utökat avsnittet om vraken utanför Skagen.

Markus Lundgren är en av Sveriges säkraste havsfiskare och regionchef och fiskeribiolog hos Sportfiskarna. Tillsammans med havsfisketeamet Isola har han vunnit Pater Noster Cup (senast 2016), Langesundsfestivalen och Fiskefestivalen i Öresund. Lennart Waje är översättare och skribent och har sportfiskat i Västerhavet sedan slutet av 1960-talet. Han åker gärna ut till vraken i norra Kattegatt och fiskar torsk, bleka, långa och gråsej.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Havsfiskeboken : allt du behöver veta om sportfiske från båt i Skagerrak, Kattegatt och Öresund
 2. +
 3. Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor och mössor till ponchos och filtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor oc... av Lotta Lundin (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Havsfiskeboken : allt du behöver veta om sportfiske från båt i Skagerrak, Kattegatt och Öresund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Havsfiskeboken
  Tedh Bengtsson, 23 november 2023

  Bra info om olika fiske positioner på vrak o grundområden goda fiskresept. Saknar lite info om olika spö modeller o rullar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Svenska Timmar Språket 4:e uppl

  Svante Skoglund, Lennart Waje

  Svenska Timmar  är en läromedelsserie i svenska för studieförberedande program. Den fjärde upplagan av Svenska Timmar språket  täcker in samtliga språkliga moment i svenskans kurs 1, 2 ...