Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2010-03-19
Förlag
Mimers Källas Förlag
Medarbetare
Wahlgren, Yens (red.)
Dimensioner
198 x 125 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Mz
ISBN
9789197882903

Ord om sed : hedniska betraktelser vid dagens början

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-03-19
234
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det blotas fortfarande till Oden, Freja och tomten i Sverige. Tomten får gröt till jul och Freja firas vid midsommar. Den forna seden, asatron, har överlevt in i det moderna samhället och återupptäcks av nya generationer hedningar.Sedan 1997 har Sveriges Asatrosamfund delat med sig av hedniska betraktelser i livsåskådningsprogrammet Vid dagens början i Sveriges radios P1.I Ord om Sed har vi samlat dessa 22 hedniska reflektioner för att ge fler möjlighet att ta del av tankarna och få insikt i den moderna hedendomen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ord om sed : hedniska betraktelser vid dagens början
  2. +
  3. Järnladies : från arvtagerskan till kolarhustrun

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järnladies : från arvtagerskan till kolarhustrun av Christina Lindeqvist, Jenny Findahl (häftad).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ord om sed : hedniska betraktelser vid dagens början. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enda boken om svensk hedendom
    Mons Olympos, 29 juni 2010

    Ord om sed ger en unik inblick i hedendomen i dagens Sverige. Jag vet ingen annan bok där hedningarna själv får komma till tals och beskriva sin tro - oftast är det forskare/tyckare som skriver OM dagens hedningar. De korta texterna i boken har tidigare sänts i Sveriges radio och är tänkvärda betraktelser över naturen och makterna. Dagens hedendom är en mix av folktro och myter från nordisk mytologi och det är en aha-upplevelse att läsa om egentligen vilken modern trosåskådning det är. Religi... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna