Bönens mysterium (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2020-04-14
Förlag
Kultur & Integration
Originaltitel
Bönens mysterium
Dimensioner
216 x 156 x 25 mm
Vikt
547 g
ISBN
9789197884952

Bönens mysterium

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2020-04-14
302
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
BÖNENS MYSTERIUM
- Hymner och böner från fornkyrkan till vår tid
I Nya testamentet läser vi att lärjungarna kom till Jesus och sade: "Herre, lär oss be" (Luk 11:1). Det Mästaren då gjorde var att han lärde dem att be den bön vi kallar "Fader vår".
Bönerna i denna bok kan användas både till enskild bön och till gemensam bön. "Fader vår" är tvåtusen år gammal och oöverträffad som bön. På samma sätt finns det ett oerhört djup i böner av gamla kyrkofäder som Origenes, Efraim Syriern och Isak av Nineves.
Det speciella med Anna Melles bönbok är att den har sin grund i den ortodoxa traditionen. Den syrisk-ortodoxa kyrkan har de senaste decennierna blivit ett av de större kyrkosamfunden i vårt land. Det finns några få ortodoxa bönböcker på svenska, så den här boken kommer att vara till stor hjälp för den som vill be, oavsett orsak.
Mitt råd är: läs med ett öppet sinne. Här finns ett stort mått av samlad andlig vishet. Och vem vet, kanske är det just i det som först känns främmande som de finaste guldkornen visar sig finnas?
Ur Svante Lundgrens förord
Centrum för Mellanöstern, Lunds universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bönens mysterium
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bönens mysterium. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett formidabelt storverk med fantastiska texter!
  Per Hägglund, 2 maj 2020

  Med utsökt hellensk bildning från det forna Konstantinopels ärevördiga grekiska internatskolor och en självklar hemortsrätt i den stolta syrisk-ortodoxa traditionen såsom den traderats från generation till generation i Gudstjänarnas Berg/Turabdin och förfädernas stolta Miden, har Anna Melle i sin senaste antologi kyrklig hymndiktning lämnat ett unikt och ovärderligt bidrag till den existentiellt präglade litteraturen på svenska språket.

  Asketer, eremiter och en svunnen ecklesiastisk ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Melle