Ta parti för barnen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2010-06-17
Förlag
Migra Förlag
Medarbetare
Sillén, Ingrid (red.) / Morén, Jane (red.)
Illustratör/Fotograf
Jane Morén
Dimensioner
190 x 110 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Oabkba,Dofa
ISBN
9789197904209

Ta parti för barnen

Häftad,  Svenska, 2010-06-17
66
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De flesta barn och unga i Sverige har det bra, men det finns stora risk grupper. Nästan 400 000 lever med föräldrar som missbrukar eller har ett missbruksbeteende, drygt 200 000 lever i fattigdom. Vilka beslut ska fattas för att bryta den negativa trenden? Hur ska politiker och beslutsfattare lära sig att samordna resurser, riva ned barriärer mellan olika instanser för att få fram effektiva insatser när det gäller barn som riskerar att fara illa?

Boken vänder sig till politiker och beslutsfattare för att de ska ha barnens bästa i åtanke vad gäller alla beslut som påverkar barnen.
Här finns forskaren Anne Harju som säger att barns verklighet måste tas på allvar och läkaren Lennart Köhler som menar att ökade klyftor i samhället utgör en stressfaktor som leder till sämre hälsa för barnen. Sven Bremberg på Folk hälso institutet anser att alla ska få möjlighet att klara skolan, annars ökar risken för depression och utanförskap.
Hanna som är hörselskadad säger att hon är nöjd med sitt liv, och Wille som har en cp-skada, kan leva ett bra liv med hjälp av assistenter.
Ett avsnitt behandlar föräldraskap och vuxenansvar. »Det är inte för att få lydiga barn som man går en föräldrakurs, utan för att både föräldrar och barn ska ta ansvar och lära sig samarbeta«, säger Agnetha Birgersson, i Active Parenting, som driver föräldrakurser. Och familjerättssekreteraren Stefan Bjar vill riva ner Familjebalken, bygga upp den från början och döpa om den till Barnbalken. Det är barnens rätt till båda sina föräldrar som vi ska arbeta för, menar han.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ta parti för barnen
  2. +
  3. Tidens smala näs : Tankar i en vilsegången tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidens smala näs : Tankar i en vilsegången tid av Sven-Eric Liedman (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna