När de dödar journalister : En personlig skildring av Sri Lanka (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2015-03-26
Upplaga
1
Förlag
SILC Förlag
Medarbetare
Larsson, Martin (form)
Dimensioner
180 x 120 x 30 mm
Vikt
245 g
ISBN
9789197983327
När de dödar journalister : En personlig skildring av Sri Lanka (pocket)

När de dödar journalister : En personlig skildring av Sri Lanka

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-03-26
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När de dödar journalister : En personlig skildring av Sri Lanka Kan levereras innan julafton
Outredda människorättsbrott går hand i hand med journalistmord på ön som ofta beskrivs som ett turistparadis. Journalisten Johan Mikaelsson skriver personligt och guidar läsaren genom inbördeskrig, fredssamtal, det blodiga krigsslutet och det pågående efterspelet i FN.
Vi får möta personer som har offrat livet för rätten att förmedla sanna historier, men också de som bara råkade hamna mitt i kriget och de som försökte skapa fred. Intervjuer blandas med personliga upplevelser och kunnigt berättande i denna unika skildring av Sri Lanka.
Johan Mikaelsson, som med boken När de dödar journalister, debuterar som författare har sedan 1997 rapporterat för dagstidningar, tidskrifter och nyhetsbyråer om Sri Lanka i krig och vapenvila. De senaste åren har han följt FN:s hantering av misstänkta krigsbrott och brott mot mänskligheten och gjort nya besök på ön som utgör en grund i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När de dödar journalister : En personlig skildring av Sri Lanka
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När de dödar journalister : En personlig skildring av Sri Lanka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Omskakande
  Katarina Frimodig, 1 januari 2021

  Om ett folkmord och en etnisk rännsning som möjliggörs genom en internationell stämpel av "terrorism". Hur internationellt bistånd kan understödja ett folkmord och tvinga 1 miljon tamiler att överge sitt hemland. Väl underbyggd med hänvisningar till internationella dokument.

 2. Rekommenderas
  Emma., 24 januari 2016

  En oerhört intressant bok där en vacker balans mellan författarens egna upplevelser och reflektioner varvas med rå fakta om hur konflikten uppstått, utvecklats och behandlats både nationellt och internationellt. Beskrivningen av själva konflikten upplevs inte som partisk i mina ögon, utan för mig har ett ärligt skildrande av hur båda parter agerat och behandlats porträtterats, liksom vilken roll omvärldens agerande haft i konfliktens olika skeden beskrivs. Huvudfokus ligger på (vilket titeln ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Mikaelsson

 • Sidor av Sydasien : land, stad och stigar däremellan

  Johan Mikaelsson, Per J Andersson, Julia Wiræus, Anders Fänge, Troy Enekvist

  Hur rör sig människor i länderna i Sydasien idag? Vilka drömmar har de? Dessa frågor och ytterligare några behandlas i essäer, reportage, analyser och dokumentära skildringar i boken som tidskriften Sydasien ger ut hösten 2023. Länder och författa...

 • 2020 in memoriam: "Pandemins år"

  Henrik Schedin, Johan Mikaelsson, Parul Sharma, Troy Enekvist, Reshma Mansuri Löw

  Covid-19-pandemin drabbade världen 2020 utan pardon. Viruset påverkade länderna i den mångfacetterade regionen Sydasien på olika vis. Människor och stater har fått hantera såväl ett dödligt virus som socioekonomiska effekter. I denna årsbok över r...