Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
571
Utgivningsdatum
2016-11-04
Upplaga
1
Förlag
Soulfoods
Översättare
Helene Sandström
Originaltitel
How Not to Die : Discover the Foods Scientifically Proven to Prevent and Reverse Disease
Dimensioner
240 x 163 x 47 mm
Vikt
915 g
SAB
Vna
ISBN
9789197992671
Konsten att inte dö : upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv (inbunden)

Konsten att inte dö : upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv

(65 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-11-04
259
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  179
Visa alla 1 format & utgåvor
Konsten att inte dö kan låta som en underlig titel på en bok - vi ska ju alla dö så småningom. Men den handlar om vad vi kan göra för att inte dö i förtid. Det här är en högaktuell och efterlängtad bok i en tid då allt fler blir medvetna om hur stor betydelse våra kostval har för vår egen hälsa, och även för djuren och miljön.

Med en god portion humor och ett starkt stöd i forskningen presenterar läkaren och näringsexperten Michael Greger den växtbaserade kostens enorma hälsofördelar. Visste du till exempel att en växtbaserad kost ofta är överlägsen både mediciner och kirurgi när det handlar om att förebygga och behandla västvärldens vanligaste dödliga sjukdomar? Och att kosten har en avgörande betydelse för om vi utvecklar en ärftlig sjukdom eller inte?

I bokens första del undersöker Michael Greger orsakerna bakom femton av västvärldens vanligaste sjukdomar och visar hur vi kan både förebygga och behandla bland annat hjärt-kärlsjukdomar, Alzheimer, depression, diabetes och flera former av cancer med hjälp av kosten.

I bokens andra del får du en konkret och inspirerande guide till hur du kan äta och motionera för att ge din kropp de allra bästa förutsättningarna för ett längre och friskare liv. Michael Greger beskriver här detaljerat vilka livsmedel som har de största hälsofördelarna och hur du kan tillaga dem för att få ut maximalt med näring och dra fördel av deras läkande egenskaper.

Konsten att inte dö skingrar en rad myter kring vilken kost som är optimal för människan och ger dig en större förståelse för den växtbaserade kostens potential. Läs, inspireras och förvandla ditt liv!

Om bokens författare:

Michael Greger, M.D. är läkare, författare och håller föredrag över hela världen inom nutrition, livsmedelssäkerhet och folkhälsofrågor. Han driver den populära webbplatsen NutritionFacts.org, en ideell, vetenskapsbaserad offentlig tjänst som dagligen tillhandahåller nya filmer och artiklar om det senaste inom näringsforskning. Dr. Greger är även ansvarig för folkhälsofrågor i djurrättsorganisationen Humane Society of the United States.

Gene Stone har skrivit flera böcker om växtbaserad näring, inklusive New York Times-bästsäljaren Forks Over Knives. Han har även varit medförfattare till bästsäljarna Engine 2 Diet och Living the Farm Sanctuary Life.

Det svenska förordet har skrivits av David Stenholtz, överläkare i onkologi och ordförande för Läkare för framtiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att inte dö : upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv
 2. +
 3. Konsten att inte banta : den banbrytande vetenskapen om bestående viktminskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att inte banta : den banbrytande vetens... av Michael Greger (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Konsten att inte dö : upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av de viktigaste böckerna någonsin
  Snart rik?, 5 april 2023

  Mycket informativ bok fylld med vetenskapligt underbyggd fakta om nyttan med näringsrik vegetarisk kost, men samtidigt också lättläst för alla, oavsett utbildningsnivå. Ger mycket starka incitament för att gå över från animalisk till vegetarisk kost för att hålla sig frisk genom hela livet. Den som efter att ha läst boken fortsätter att äta mycket kött och skräp, har inte läst boken.

  Om alla hade ätit enligt bokens instruktioner hade Sverige sparat åtskilliga miljarder kr varje år i ... Läs hela recensionen

 2. Faktaspäckat
  SnakeBite (Ljungbyhed), 27 augusti 2019

  Trodde att boken mer skulle beskriva hur man skulle hantera sitt liv för att försena sin dödsdag. Det gör den, men i en helt annan form än vad jag trodde.

  Den är fullständigt packad med den senaste informationen, om hur man håller sig frisk och därmed kan leva länge. Boken innehåller många bra förslag.

  Mycket statistik, och övrig information som man kan behöva veta, om man är intresserad av att 'lägga om sitt liv'

  Personligen trodde jag att det var en bok som man ka... Läs hela recensionen

 3. Matbibel
  Britta Gustafsson, 29 maj 2019

  Jag kommer att ha den att slå i för det finns så mycket fakta att ta till sig. Mycket nyttig läsning!

 4. En måste-bok för alla
  Gunnar Evert Britse, 10 april 2019

  Både en genomgång om vad man inte skall äta och vad man bör äta för att kunna leva så hälsosamt som möjligt. Streck läste denna

 5. Jag rekommenderar!

  Hade fått boken rekommenderad och fick den snabbt levererad.
  Har bara läst brottstycken ännu men den är mycket intressant.
  UTMÄRKT!

 6. En lättläst bibel om ur man bibehåller sin hälsa.
  Eva Marie Valltjärn, 23 mars 2018

  Jag är otroligt tacksam att jag blev tipsad om denna bok. Jag lånade den först på biblioteket, men jag hann inte läsa många rader innan jag förstod att denna bok är ett MÅSTE för mig att äga. I hela mitt vuxna liv har jag arbetat som alternativ terapeut. Jag är dessutom högutbildad inom den sk vården.....där man med alla medel kämpar för att trycka ner patienternas egna immunförsvar och ösa över dem en massa mediciner som alla ger svåra biverkningar, för att få dem till att tro att de blir hj... Läs hela recensionen

 7. Otroligt spännande och viktig bok
  Anna S, 27 februari 2018

  Det är som att läsa en thriller, samtidigt som den är rolig! Den är lättläst - trots alla referenser till studier -
  lärorik, engagerande och chockerande!!

 8. Viktigaste boken!
  Eva Maria , 15 februari 2018

  En bok som borde vara undervisningsunderlag i alla skolor, vilken oerhörd skillnad för framtida hälsan och miljön det skulle göra. En bättre värld för alla.
  Boken är faktaspäckad och pedagogiskt skriven.

 9. Så här ökar du dina chanser till ett bättre liv
  Merharmoni (Stockholm), 22 december 2017

  Kul och inspirerande på ett rakt och informativt sätt. Överskådligt indelat efter kategorier av sjukdomar. Alla råd och effekter är dessutom underbyggt av vetenskaplig forskning.
  Boken rekommenderas varmt om du vill slippa västvärldens livsstilssjukdomar

 10. Livsavgörande
  MT, 20 november 2017

  Troligen den viktigaste boken jag läst. Följ råden i denna bok och du förebygger de 15 vanligaste dödliga sjukdomarna (läs välfärdssjukdomar eller livsstilssjukdomar) samt lever ett friskare och hälsosammare liv.

  Boken är underbyggd med tusentals källreferenser så inget påstående är taget från luften eller hörsägen.

  Författarna gör det lätt genom de många goda matråden och recepten på nyttiga maträtter som man kan förändra sina matvanor genom.

  Genom att följa råd... Läs hela recensionen

 11. Växtbaserad kost

  En fantastisk bok om kost och hälsa, forskning ,rätt näring ,förebygga med rätt kost.
  En mycket informativ bok om nutrition.

 12. Boken om konsten att leva
  Pia, 19 juni 2017

  "Konsten att inte dö" är en fantastisk uppslagsbok för alla som är intresserade av sin hälsa och som är skeptiska till skolmedicinens piller (och profiter). Boken är en guldgruva.
  Ett viktigt tema är att Michael Greger rekommenderar oss att sluta äta kött, fisk och mejeriprodukter. Det är högriskprodukter för cancer och andra allvarliga sjukdomar. Han ger massor med smakrika alternativ. I alla sina påståenden refererar han till forskning. Jag blir imponerad över den enorma mängd forskning... Läs hela recensionen

 13. Skepsis
  Michael Andersson, 21 februari 2017

  Jag har inte läst hela boken ännu. Titeln är överdrivet dramatisk och ger en känsla av effektsökeri - förutom att den naturligtvis är en lögn: Vi dör alla, vare sig vi är veganer eller ej. De 90 sidor jag har läst tycker jag påminner slående om en politisk agitationsskrift, om en reklamskrift från en säljare av begagnade bilar eller om en predikan av en religiös fanatiker.

  Trots en utomordentligt omfattande referenslista, är helhetsintrycket, att det är något lurt med författarens sl... Läs hela recensionen

 14. Fantastiskt upplysande bok!
  Rikard Mattsson, 21 februari 2017

  Sett många videos med Dr Greger och tog chansen direkt att köpa denna bok som jag hört så mkt gott om nu när jag såg den fanns på svenska, så jag kunde ge den till mina föräldrar som jag inte riktigt förmått att ändra sina kostvanor speciellt mycket. Självklart läste jag den själv först och även om jag läst en massa (riktig, inte den våra animalierälskande dietister får lära sig...) näringslära så lärde jag mig ändå en massa från denna bok.

  Boken är byggd på studie, efter studie, ef... Läs hela recensionen

 15. Mycket intressant bok!
  Neta, 10 februari 2017

  Med svåra hjärt-och kärlsjukdomar, cancer och diabetes i familjen vill jag göra vad jag kan för att förebygga dessa. Den här bokens författare förklarar på ett roligt, enkelt och lättläst sätt HUR man ska tänka vad gäller kosten och VARFÖR den kan förebygga och till och med bota potentiellt dödliga sjukdomstillstånd.
  Det enda jag kan sakna är ett kapitel med recepttips men det behövs egentligen inte om man läser boken ordentligt (många tips om bästa födoämnesval finns i varje kapitel) oc... Läs hela recensionen

 16. Bästa boken!
  Catwoman, 11 januari 2017

  Bästa boken om hälsa jag läst! Tänk om fler läkare kunde ta sig samman och läsa denna bok: då hade kanske livsstilsomläggningar blivit vanligare än recept. Efter tips av Greger äter jag ett kosttillskott i st för antiinflammatorisk medicin. Resultat är att jag blivit smärtfri och dessutom slipper biverkningar. Utan detta hade jag knappt kunnat jobba.
  Läs denna bok!!

 17. Fantastisk bok om kost och hälsa
  Svante F, 11 november 2016

  För att citera Greger själv: "Evidence based nutrition -what a concept!"

  Det är tveksamt om någon annan i hela världen har lika bra koll på forskningen om kost och hälsa som Michael Greger. Han och hans team går systematiskt och noggrannt igenom alla fackgranskade vetenskapliga artiklar inom nutrition som kommer ut varje år. Som tur är har han också en grym förmåga att förmedla denna kunskap på ett engagerande, lättförståeligt och humoristiskt sätt. Han beskriver hur olika livsme... Läs hela recensionen

 18. Bästa boken ever!
  Marwal, 2 oktober 2016

  Så roligt och enkelt har det aldrig varit att upptäcka vad vetenskapen faktiskt säger om vad vi bör äta för att må bra och hålla oss friska. Läs den!

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av författarna