Barbie älskar Sverige (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2016-05-15
Upplaga
1
Förlag
Hirschfeld Förlag
Medarbetare
Jonsson, Hans (foto)
Dimensioner
225 x 265 x 18 mm
Vikt
919 g
ISBN
9789198004786
Barbie älskar Sverige (inbunden)

Barbie älskar Sverige

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-05-15
239
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det här är historien om hur det gick till när världens genom tiderna mest säljande leksak kom till Sverige på 60-talet och hur vi snabbt blev ett av världens största Barbieland.
Barbie älskar Sverige är en hittills oskriven del av den svenska populärkulturens historia men också en läcker roadtrip i bild som hyllar Barbie och det tidlösa Sverige, 50- och 60-talens modernism. Författarna tar Barbie till spåren av gårdagen, till arkitektur som hållit och platser som förblivit orörda. Till kameravinklar som visar Barbie i hennes svenska 60-tal. Barbie älskar Sverige är en lustfylld blädderbok för den som är intresserad av populärkultur, mode, stil, design, arkitektur och kulturhistoria. Det är femitotalstjejernas lekhistoria, en nostalgikick för den som vill minnas och en värld att upptäcka för den som inte var med. Den ger ett perspektiv på dagens populära vintagemode genom en estetik i miniformat som saknar motstycke i populärkulturens historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barbie älskar Sverige
 2. +
 3. Svenska fyrar : Malören till Nordkoster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska fyrar : Malören till Nordkoster av Magnus Rietz (inbunden).

Köp båda 2 för 580 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barbie älskar Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett "måste" för Barbieintresserade
  Ingela Elisabeth Mismo, 23 november 2016

  Är en bok med foton och lite text. Kanske inte mycket informativt eller tex. erbjuder symönster. Men de som samlar Barbie-parafernalia måste ha den!
  IM

Visa alla 1 recensioner