MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5
Fler böcker inom
Format
Trådbundet mjukband
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2015-01-01
Förlag
Pilgrim press
Dimensioner
210 x 115 x 15 mm
Vikt
428 g
ISBN
9789198007916
MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5

MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Trådbundet mjukband Svenska, 2015-01-01
716
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!

Mini-D 5 Diagnostiska kriterier enligt DSM-5, är en välunderbyggd och samlad konsensusbild av aktuell kunskap. Den första svenska utgåvan av kriterierna i DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) Mini-D utkom 1984. Stora utbildningsinsatser sedan dess har gjort systemet välbekant inom svensk psykiatri. Den föregående versionen av kriterierna, Mini-D IV, utkom på svenska 1995 och genomgick en marginell justering i enlighet med DSM-IV-TR 2002.

Användaren får via kriterierna värdefullt stöd i sitt diagnostiska arbete, och dialog mellan olika vårdgivare underlättas i hög grad av diagnosernas kommunicerbarhet. Världen över har DSM-5 utkommit på många språk. Svensk psykiatri registrerar diagnoser enligt ICD-10 koder. Kodtranskriptionen från DSM till ICD inkluderas därför i Mini-D 5 direkt vid varje diagnos. DSM-5 har på så sätt alla förutsättningar att fungera som ett praktiskt diagnostiskt stödverktyg i den kliniska vardagen. I denna form har boken uppmärksammats inte bara av psykiaterkåren, utan även av studenter och personal i samtliga yrkeskategorier inom psykiatrisk vård och angränsande verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5
 2. +
 3. Psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykiatri av Jörgen Herlofson, Lisa Ekselius, Anders Lundin, Björn Mårtensson, Marie Åsberg (inbunden).

Köp båda 2 för 1807 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5. Sätt ditt betyg »
 1. Ett arbetsredskap.
  pseudonym, 18 november 2020

  Detta diagnostiska system har föga användning i Europa, som använder ICD-systemet med undantag av Sverige som i sin strävan efter att kopiera USA har infört DSM. Oavsett är alltid olika diagnoskriterier utvecklande för en psykiaters diagnostiska förmåga.

 2. För dyr

  Detta är en bok som de flesta köper för att de måste, till arbetet eller studierna. Den är därför dyr eftersom det är en "måste-bok" för många. Synd att utnyttja detta med högt pris (även om priset var ännu högre hade jag tyvärr ändå köpt boken eftersom jag behöver den som psykolog i mitt arbete). Innehållet skiljer sig inte så mycket från den tidigare versionen, men självklart behöver de som diagnostiserar psykiatriska tillstånd ha den nya versionen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av American Psychiatric Association

Övrig information

Mini-D 5 Diagnostiska kriterier enligt DSM-5, är en välunderbyggd och samlad konsensusbild av aktuell kunskap. Den första svenska utgåvan av kriterierna i DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) - Mini-D - utkom 1984. Stora utbildningsinsatser sedan dess har gjort systemet välbekant inom svensk psykiatri. Den föregående versionen av kriterierna, Mini-D IV, utkom på svenska 1995 och genomgick en marginell justering i enlighet med DSM-IV-TR 2002.