Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-06-01
Upplaga
1
Förlag
NA Förlag
Medarbetare
Sjöbeck, Karin (red.) / Melén, Birgitta (red.) / AB, Kolossal (form)
Dimensioner
225 x 201 x 18 mm
Vikt
717 g
SAB
Fc
ISBN
9789198024784

Svenska 3 - Helt enkelt

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-06-01
537
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken rymmer hela kursen Svenska 3. Bokens genomgångar, exempeltexter, övningsuppgifter, slutuppgifter och betygsmatriser utgår från kursens centrala innehåll och kunskapskrav.

Boken ger dig som elev viktiga verktyg för att klara kursen. Boken ger dig som lärare allt material du behöver för att leda dina elever genom kursen. Boken gör det helt enkelt lättare att nå målen, för såväl elever som lärare.

Enkelt upplägg

Det centrala innehållet är uppdelat i följande kapitel: muntlig framställning med retorisk arbetsprocess, vetenskapliga texter, litteraturvetenskaplig analys och språkförändring.
Varje kapitel innehåller teoretiska genomgångar och för att konkretisera och förtydliga teorin medföljer textutdrag av både sakprosa och skönlitterära texter. Flera av textutdragen kan läsas med hjälp av lässtrategier. Lässtrategierna presenteras i sin helhet i Verktygslådan. I verktygslådan finns också checklistor och mallar som hjälper eleven i både skriftliga och muntliga arbeten - enkla att hitta och enkla att använda.

Varje kapitel innehåller många olika övningsuppgifter som är direkt kopplade till teorin och varje kapitel avslutas med en slutuppgift som summerar kapitlets centrala innehåll. Varje slutuppgift kopplas till en betygsmatris som förtydligar vilka specifika kunskapskrav eleven tränar på. Några av slutuppgifterna tränar inför det nationella provet i Svenska 3.

Enkel användning

I Svenska 3 finns material för hela kursen samlad. Väljer du att arbeta med boken från pärm till pärm täcker du in hela det centrala innehållet och du står väl rustad för det nationella provet på vårkvisten. Vill du jobba med delar av boken hittar du enkelt vilket centralt innehåll som varje kapitel går igenom.

Det går naturligtvis även att använda annan referenslitteratur än den som finns bifogad och ändå använda de flesta av bokens övnings- och slutuppgifter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska 3 - Helt enkelt
  2. +
  3. Upplev litteraturen 3 (kursen Svenska 3)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upplev litteraturen 3 (kursen Svenska 3) av Carl-Johan Markstedt, Sven Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 1172 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna