Selma Lagerlöf - Sveriges modernaste kvinna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2021-07-01
Förlag
Mårbacka förlag
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
343 g
ISBN
9789198029994

Selma Lagerlöf - Sveriges modernaste kvinna

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2021-07-01
144
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Medryckande och initierat berättar litteratforskaren och Selma Lagerlöf-kännaren Anna Nordlund historien om Sveriges på sin tid modernaste kvinna. Selma Lagerlöf var alltid i frontlinjen. Hon valde att leva i kärleksförhållanden med vem hon själv ville oavsett dåtidens konventioner. Redan i början av 1900-talet propagerade hon för kvinnlig rösträtt. Hon köpte in sig i ett filmbolag och behärskade snabbt svensk filmindustri. Hon insåg direkt radions möjligheter att sprida sina verk. Hon blev den första kvinnan i Svenska Akademien, den första kvinnan att tilldelas Nobelpriset i litteratur och var en av de första svenska författarna med internationell stjärnstatus.

Boken ger en bred skildring av Lagerlöfs enastående författarkarriär i ett internationellt sammanhang. Här avslöjas försök till påtryckningar på statsministern under inbördeskriget i Finland, ställningstaganden mot rasbiologin och hennes balansgång för att behålla den stora tyska marknaden, men samtidigt undvika att bli ett affischnamn åt nazismen.

Biografin utgavs första gången 2018 med drygt 200 bilder i urval av Bengt Wanselius. I denna pocketutgåva finns ett mindre urval bilder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Selma Lagerlöf - Sveriges modernaste kvinna
  2. +
  3. Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv av Lasse Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Nordlund