Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2014-01-07
Upplaga
1
Förlag
Tipsförlaget/Stocksunds Arkitekt-Bygg HB
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Qbaj
ISBN
9789198030822
Starta eget företag snabbt och lönsamt (häftad)

Starta eget företag snabbt och lönsamt

(21 röster)  |  Läs 16 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-01-07
109
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Starta eget företag snabbt och lönsamt Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I den här boken har jag sammanställt ett stort antal konkreta råd och tips som alla är beprövade. Boken är upplagd så att du ska kunna gå fram steg för steg.

Steg I handlar om hur du skaffar kunder så fort som möjligt. Det är tillsammans med dina kunder som du på bästa sätt bygger upp, formar och korrigerar en affärsidé som kommer att hålla i framtiden.

Steg II handlar om att ditt företag bör bli lönsamt så tidigt som möjligt. Detta är av flera skäl. Dels är det lättare att överleva som företag om du inte behöver vänta för länge på att det ska bli lönsamt, dels får du från början konkreta bevis på vad i din verksamhet som fungerar och vad som inte fungerar.

Steg III handlar om det absolut viktigaste för ditt företag - dig själv!

Först i Steg IV kommer vi till den detaljerade planeringen. Planering är viktig men jag vill, i motsats till många andra, rekommendera att du inte planerar för mycket innan du sätter igång. Jag har i min rådgivande verksamhet som konsult sett alldeles för många som länge stirrat in i datorn för att där försöka utveckla den ultimata affärsplanen. Nej, ut och skaffa kunder och se till att pengarna böjar rulla in så snart som möjligt.

Mycket av jobbet i samband med att starta ett nytt företag handlar om rent praktiska saker som i dag är lätt att få mycket information om. Steg V är därför uppbyggd som en ren "att-göra-lista". Där finns inga stora svårigheter, det är bara en mängd praktiska åtgärder som måste göras.

Följer du den här ordningen och de råd och tips som finns i denna bok så är förutsättningarna goda att du lyckas. Då blir det kanske aktuellt att företaget ska växa och därmed kommer även du att växa. Det handlar Steg VI om.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Starta eget företag snabbt och lönsamt
 2. +
 3. Starta & driva företag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Starta & driva företag av Pål Carlsson, Ulf Bokelund Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Starta eget företag snabbt och lönsamt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Handfasta tips
  Annso, 8 augusti 2023

  Boken är inspirerande med handfasta tips och tydlig handledning steg för steg. Bokens upplägg och kapitel är också lätta att följa.

 2. Bra att läsa om man har en idé
  Lina Verbitskaya, 29 juni 2019

  Mycket bra bok , rekommenderar för den som är tveksam och osäker på att driva eget. Men drömmer om det. Det är första ledning.

 3. En strålande bok med mängder av fakta!
  Niklas, 9 maj 2018

  En riktigt bra bok med mängder av handfasta tips och råd för den som vill driva eget! Boken tar upp allt från hur man skaffar kunder till bokföring och målsättning med mer. Boken är lättläst och kan läsas frän pärm till pärm men även användas som "uppslagsverk" som man kan gå tillbaka till om man har någon specifik fundering vid ett senare tillfälle. Det är ingen lätt resa att driva eget men med denna bok i sin ägo är i alla fall chanserna att man ska lyckas betydligt större.

 4. Funderar du på att starta eget? Läs boken!!
  Helena Söderholm, 17 mars 2017

  Jättebra bok som på ett enkelt och konkret sätt beskriver hur man kan gå till väga för att starta eget företag. Boken är fullproppad med bra fakta, tips och idéer och är skriven så att du kan sträckläsa men även gå tillbaks och använda den som ett litet uppslagsverk. Läs den innan du startar upp!
  Jag är mitt i en längre utbildning men tycker att det var bra att få denna bok i min hand redan nu eftersom jag under vägen ser hur jag kan komma igång och bygga upp det jag behöver och vill ha ... Läs hela recensionen

 5. En fantastisk bok
  Dusica Milic, 19 februari 2017

  En perfekt bok för dem som funderar på att starta eget. Välskriven och värdefull bok med konkreta tips och råd. En hjälpsam, fantastisk bok.
  Rekommenderar starkt!

 6. Perfekt för alla förvirrade nyföretagare
  Zara Szekér, 23 december 2016

  Den perfekta boken för någon som har startat eget företag och som är helt vilsen i allt vad det innebär!
  Jag är nyföretagare och har hankat mig fram bäst jag kan genom att läsa online och gått på olika nyföretagarträffar etc. Det har varit nog så bra. Men när jag började läsa den här boken fick jag en insikt i nyföretagarverksamheten som jag inte riktigt har haft förut. Jag började reflektera över marknadsföring online, hur viktigt det är att hemsidan är klockren (till och med företagsna... Läs hela recensionen

 7. Fantastiskt bra bok
  Dennis Andersson, 12 augusti 2015

  Lättläst och bra bok för dig som skall starta eget.
  Denna bok kommer du använda flera gånger då den är full med tips.
  Skall du starta eget så rekommenderar jag denna bok starkt.

 8. En bok jag definitivt rekommenderar!
  Andreas, 18 augusti 2014

  Författaren har enligt min mening skapat ett oerhört värdefull bok, fylld med värdefull information och kunskap. Boken är lättläst och ger ständigt bra exempel som gör det lätt som läsare att förstå budskapet. Positivt är också att författaren använder sina egna erfarenheter som exempel. Det märks att författaren har mångårig erfarenhet av företagande. Definitivt en bok att investera i för den som redan driver företag, är nyuppstartad eller som funderar på att starta eget företag.

 9. En fantastiskt bra bok!
  Cian, 10 augusti 2014

  Holger Wästlunds bok "Starta eget företag snabbt och lönsamt" är verkligen ett måste i varje företagares bokhylla. Ja, den ska egentligen inte ställas i bokhyllan eftersom man har användning av den hela tiden. Boken är fylld med handfasta tips på hur man kommer igång med sitt företagande, utökar sin kundkrets, förbättrar sin marknadsföring och därmed försäljning mm. mm........ En riktigt bra bok som jag verkligen rekommenderar!
  /Cecilia Nilsson, egen företagare.

 10. Jag förstår att den tagit slut för tillfället...
  Love Melander, 16 april 2014

  Starta eget företag snabbt och lönsamt är titeln på Holger Wästlunds senaste alster.
  Jag har haft företag sedan 1984 och hade haft fantastiskt bra nytta av denna "Bibel" när jag startade upp.
  Undvika fallgropar och felsatsad energi på fel saker undviker du här då Holger generöst delar med sig av sin samlade livserfarenhet inom affärsvärlden.

  1984 fanns det inget Internet i Sverige, så även om du är som jag -företagare i n n a n internet växte till vad det är idag, ja ännu stö... Läs hela recensionen

 11. All nödvändig information på ett ställe
  Robert Österman, 10 mars 2014

  Lättförståelig bok som täcker allt du behöver veta och lite till.
  Det här är inte en bok du läser en gång och lägger undan, den är packad med praktiska tips så du kommer hitta anledningar att gå tillbaka till den flera gånger.
  Om du funderar på att börja eller precis börjat driva företag så rekommenderar jag den starkt. Köp den, det är en bra investering!

 12. En fantastiskt bra och lättläst bok!
  Rozanna LJ, 4 mars 2014

  Denna passar mig alldeles utmärkt nu när jag håller på att starta upp mitt företag. Det är en bok jag kommer att öppna och läsa lite då och då när jag behöver lite bra tips.
  Jag kan verkligen rekommendera den!

 13. Massor av värdefulla råd
  Stefan Åberg, 31 januari 2014

  Boken "Starta eget företag snabbt och lönsamt" av Holger Wästlund är full av värdefull information för den som planerar att starta en egen rörelse och ger också värdefulla råd hur man sedan får företaget att växa. Man inser att författaren verkligen har en gedigen erfarenhet på området och vet vad han talar om. I boken poängteras att visst är affärsplanen viktig men först och främst, skaffa kunder eftersom alla verksamheter står och faller med sin kundbas. I boken finns massor av goda råd int... Läs hela recensionen

 14. Ovärderlig hjälp
  Mari Åberg, 24 januari 2014

  Holger Wästlunds nya bok i hans tips-serie är en ovärderlig hjälp för dig som vill starta företag. Han börjar i en otraditionell ända, skaffa kunder och hur du arbetar med företagets lönsamhet i stället för att bygga en affärsplan, d v s denna bok passar dig som vill starta ett företag utan det megastora kapitalet bakom dig. Hans böcker bygger på handfasta råd och tips med referenser till smarta lösningar och var du finner dem utan att de kostar de stora pengarna. Boken är smart upplagd och lättläst.

 15. Lättläst, jag läste från pärm till pärm! Innehåller...
  jessica , 22 januari 2014

  Lättläst, jag läste från pärm till pärm! Innehåller allt grundläggande du behöver veta om att starta företag. Bra kapitel indelning. Lätt att slå upp enstaka kapitel, en bok som kommer att sparas och titta i från och till. Rekommenderas!

 16. Kunde inte sluta läsa och hade jag vetat detta för 10...
  Trixy Niklas Rosengrim, 11 januari 2014

  Kunde inte sluta läsa och hade jag vetat detta för 10 år sedan hade jag vart mera framgångsrik än vad man är idag. En bok man måste läsa om man vill starta eget.

Visa alla 16 recensioner