Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-05-12
Upplaga
1
Förlag
Tipsförlaget/Stocksunds Arkitekt-Bygg HB
Dimensioner
214 x 140 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Ex,Bv
ISBN
9789198030839
Skaffa jobb genom sociala medier - 39 praktiska råd (häftad)

Skaffa jobb genom sociala medier - 39 praktiska råd

(10 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad, Svenska, 2014-05-12
99
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  59
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken handlar om att skaffa jobb och även att skapa jobb åt sig själv. Den handlar inte om den gamla metoden, som innebär att du skickar in ett standardiserat CV och ett följebrev till en arbetsgivare, samtidigt som hundratals andra gör det, och sedan sitter och väntar på att telefonen ska ringa om en anställningsintervju.

Holger Wästlund beskriver hur de flesta jobb tillsätts genom informella kontakter och han berättar hur du steg för steg kan bygga upp sådana kontakter. Det handlar inte om någon "quick fix" utan om hur du på ett målmedvetet sätt med hjälp av sociala medier kan skaffa dig de kontakter som så småningom kan leda till att du får ditt drömjobb.

Holger Wästlund har egen erfarenhet både som arbetsgivare och som användare av sociala medier.

Holger Wästlund har tidigare jobbat på och varit delägare i ett konsultföretag som varierade mellan 10 och 50 anställda. Han har varit VD för ett fastighetsbolag med ca 75 anställda och varit VD för ett stort konsultföretag som växte från ca 1300 till ca 2500 anställda under hans tid i bolaget. Han har varit med om att företag växer, minskar eller förändras kraftigt.

Holger Wästlund har som outplacementkonsult och managementkonsult hjälpt och stöttat många när de skaffat sig nya jobb eller ändrat på sin jobbsituation av alla möjliga skäl. Han har fyra egna hemsidor och är aktiv på LinkedIn, Facebook, YouTube och SlideShare.

Några sociala nätverk har författaren valt att inte vara aktiv på och anledningen till det kommenterar han i denna bok.

Det finns många sätt att skaffa sig ett nytt jobb eller få till stånd en förändring i sin jobbsituation. Sociala medier är billigt, det är effektivt, det är snabbt och du kan nå betydligt fler människor än med andra metoder.

Boken är uppbyggd i elva steg. Tanken är att du successivt ska kunna pröva de metoder som fungerat för andra och själv välja det som du känner för och som ger resultat för dig.

Boken innehåller länkar till personer som själva berättat eller låtit sig intervjuas på nätet om sina framgångar med att skaffa sig nya jobb genom sociala medier. Alla dessa berättelser har säkert inspirerat många att skaffa nytt jobb på samma sätt.

Att skaffa sig ett jobb genom sociala medier är inte bara effektivt. Du kommer samtidigt gå in i en rolig och intressant process som innehåller en massa spännande utmaningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skaffa jobb genom sociala medier - 39 praktiska råd
 2. +
 3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Skaffa jobb genom sociala medier - 39 praktiska råd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fylld av tips
  Student, 22 november 2019

  Jag har läst ett antal av Holger Wästlunds böcker och fortsätter läsa honom eftersom hans böcker alltid är fyllda av mängder av praktiska tips om hur man når sina mål inom respektive områden. Denna bok liksom alla andra jag läst hittills är inspirerande och får mig att känna att allt är möjligt om man bara jobbar för det.

 2. Insiktsfulla råd
  Mari Åberg, 20 augusti 2014

  I vanlig ordning skriver här Holger Wästlund en praktisk bok som hjälper dig att utvecklas inom olika områden. Denna gång handlar det om hur man skaffar arbete med hjälp av olika sociala medier. För mig som är född på 1950-talet gav boken insiktsfull insikt och råd om den värld vi lever i nuförtiden vad gäller arbetssökande, och hur företag, små och stora, tänker vad gäller rekrytering. Boken är upplagd så att du först kommer att förstå denna värld, för att sedan ge dig 39 praktiska råd för a... Läs hela recensionen

 3. Handbok för jobbsök i sociala medier
  H von Mentzer, 18 juni 2014

  Lättsamt skriven och inspirerande bok med många konkreta och praktiska råd om hur man söker jobb genom sociala medier. Bra beskrivningar om hur de olika sociala medierna kan användas och deras för- och nackdelar. I boken ger Holger Wästlund en bra bild över hur företag tänker när de rekryterar och hur de använder sig av sociala medier i rekryteringsprocessen, vilket är till bra hjälp för arbetssökande i jakten på nytt jobb.

 4. Skaffa jobb genom sociala medier - LinkedIn m.fl..
  Tord Sand (Borås), 17 juni 2014

  Boken var synnerligen lättläst, och tydlig i sin beskrivning om vilka olika vägar det finns att gå för att öka sin synlighet i sociala medier, samt för att använda dessa kunskaper i syfte att söka jobb.

  Personligen så hade jag redan som webredaktör vs kommunikatör mycket grundkunskaper i ämnet, men måste tillstå att boken gav mig fler goda insikter och nya värdegrunder att beakta inför framtida sökningar av fler uppdrag samt i mitt eget jobbsök så är innehållet av stort värde för mig... Läs hela recensionen

 5. Bra handbok
  Peter, 15 juni 2014

  I den här boken får man en sammanställning över hur man kan öka sina chanser att få jobb genom att arbeta systematiskt med LinkedIn, Facebook, Twitter, osv. Man får också en genomgång av hur sökmotorer prioriterar sina resultat, vilket man bör veta när man snickrar på sin hemsida eller LinkedInprofil.

  Det är många konkreta tips i boken och beroende på vilket jobb man söker kan man välja de delar som känns mest relevanta. Boken är trevligt skriven och gav mig en hel del ideer på förbättringar i min egen närvaro på sociala media.

 6. Lärorik bok
  Katmon, 12 juni 2014

  Lärorik bok, speciellt om man inte är så aktiv inom sociala medier. Lättläst med bilder. Flera matnyttiga kapitel, till exempel det om sökmotorer och sökord. Har redan användning av det som jag läste i boken.

 7. Inspirerande handbok
  Jane Ahlin, 8 juni 2014

  Wästlund beskriver på ett lättsamt sätt hur man kan använda de sociala medierna för att skaffa jobb. Var lite osäker om det enbart skulle passa de som söker tjänster men det är många goda råd som även passar den lilla egna företagaren som jag är. Personer som jag, som är hyfsat datorvana, men inte satt sig in i de sociala mediernas för och nackdelar kommer att få många bra idéer. Nu är jag sugen på att starta med de tillägg och förändringar som jag behöver göra.

 8. Praktisk handbok för att söka jobb!
  Eva Bäck, 5 juni 2014

  Jag gillande verkligen Holger Wästlunds bok för den var så praktisk och inspirerande skriven.
  Beskrivning av hur företag tänker och agerar och hur jag som arbetssökande bör förhålla mig till det för att bli så framgångsrik och effektiv som möjligt var kanon. Jag har redan förbättrat min Linkedinprofil för att tydligare exponera och beskriva mina kompetenser. Boken är utformad som bra handbok att använda vid alla upptänkliga tillfällen. Den får följa med mig tills drömjobbet är signat!

 9. Fungerande handbok
  P Ekström, 4 juni 2014

  Holger Wästlund ger praktiska och handfasta råd om hur man med hjälp av sociala medier ökar chanserna till jobb. Boken fungerar bra som handbok där man lätt hittar det man söker och får tips steg för steg. Vill man lära sig hur man ska använda Facebook, LinkedIn och Twitter på ett konstruktivt sätt är den här boken ett måste!

 10. Allt du behöver för jobbsök i sociala medier
  K Jakobsson, 3 juni 2014

  Jag tyckte mycket om den här boken. Den var lättläst och trevligt skriven med bra förklaringar av hur rekrytering fungerar i sociala medier. Boken gav precis lagom mycket tips och råd för att man ska våga sig ut och söka jobb på nätet. Den inspirerade mig också att ta tag i mitt jobbsökande på allvar och testa nya saker.

Visa alla 10 recensioner