Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2013-05-30
Upplaga
1
Förlag
Parabellum Nord
Originaltitel
En mördare blir till
Medarbetare
Ökvist, Lennart (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789198037111

En mördare blir till

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-05-30
209
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En höstmorgon 1988 hittas en sopsäck med likdelar lutad mot muren vid en landsortskyrka.
Det är upptakten till En mördare blir till, ett kriminalfall där före detta kriminalkommissarie Jan Olssons erfarenheter av polisens verklighet, ofta långt från kriminallitteraturens overklighet, kommer till tals.
I En mördare blir till är det utredningen och polisernas arbete som har huvudrollen. Jan Olsson visar hur en utredning växer och till slut börjar leva sitt eget liv. Hur den blir till ett nät där oskyldiga förvånansvärt lätt kan fastna.

Jan Olsson började sin polisiära bana som brottsplatsundersökare i Stockholm innan han blev kriminalkommissarie och rikskriminalens förste chef för gärningsmannaprofilgruppen, en grupp som han tillsammans med Ulf Åsgård initierade i mitten av nittiotalet.
I den rollen arbetade Jan med många omfattande utredningar, sammanställde analyser och gärningsmannaprofiler samt arbetade med utbildning inom rättsväsendet, på så väl nationell som internationell nivå.
Idag har Jan slutat inom polisen men är fortfarande engagerad i olika uppdrag, bland annat i Rättskonsulterna. Han har setts och hörts i TV & radio samt skrivit artiklar och medverkat i flera böcker, senast i Hannes Råstams bok om Quick-ärendet.

En mördare blir till är Jan Olssons skönlitterära debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En mördare blir till
  2. +
  3. Vilseledaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilseledaren av Viveca Sten (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En mördare blir till. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Det intressanta i denna berättelse är att författaren...
    Kristina Simar, 22 juli 2013

    Det intressanta i denna berättelse är att författaren själv jobbat som kriminalkommissarie och vet vad han skriver om. Han vet hur utredningar kring styckmord går till och han berättar att det finns olika sätt att stycka en människa på, men att de två vanligaste är den defensiva och den aggressiva styckningen. Och förklaringarna vad som skiljer dem åt är mycket utförliga. Allt var mycket bra beskrivet och gestaltat. Både karaktärer, miljöer och hur polis, tekniker och obducenter arbetar tills... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Olsson