Om estetik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svavel (del 3)
Antal sidor
14
Utgivningsdatum
2013-05-27
Förlag
Trombone
Översättare
Jonas Ellerström
Medarbetare
Jakobson, Viktoria (form)
Dimensioner
150 x 105 x 2 mm
Vikt
20 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789198038279
Om estetik (häftad)

Om estetik

Häftad Svenska, 2013-05-27
89
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ros, var blev du så röd? Frågan, som med litet god vilja kan sägas vara en estetisk fråga, är ställd av den amerikanske poeten Kenneth Koch, som tillsammans med John Ashbery, James Schuyler och den tidigt döde Frank O"Hara brukar föras samman under begreppet New York-skolan. Författarna var sinsemellan ganska olika, men förenades av ett intresse för europeisk modernism och bildkonst och ett avspänt intellektuellt förhållande till språket.

Kenneth Koch (1925-2002) är författare till en svit dikter om olika slags estetik, "On Aesthetics", som ingår i samlingen One Train från 1994. Ur sviten presenteras nu på svenska tjugofyra mer eller mindre koncisa exempel, pedagogiskt arrangerade i någotsånär kronologisk ordning. Jonas Ellerström har översatt och boken har titeln Om estetik. Den utgör nr 3 i Trombones nya serie Svavel.

Inledningsfrågan? Den utgör titeln på en av Kochs böcker om hur man lär barn skriva poesi (en annan heter Önskningar, lögner och drömmar), och lekfullhet och nyfikenhet, två "barnsliga" egenskaper, är just ett par av Kenneth Kochs främsta tillgångar som diktare. Välkomna till estetiklektionen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om estetik
  2. +
  3. Antipoderna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Antipoderna av Jonas Ellerström (häftad).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kenneth Koch