Skarpa skärvor : om hur informationskrig hotar att slå sönder det öppna samhället (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-07-05
Förlag
Bertil Ohlin förlag
Medarbetare
Nerbrand, Sofia (red.)
Dimensioner
210 x 140 x 14 mm
Vikt
339 g
ISBN
9789198045314

Skarpa skärvor : om hur informationskrig hotar att slå sönder det öppna samhället

(16 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-07-05
221
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Metoderna för det virtuella kriget blir allt mer sofistikerade. Själva terror-
attacken blir mindre viktig jämfört med vad man kan förmedla runt den. En explosion kanske dödar en handfull men det virtuella genomslaget kan påverka miljoner. En terrorbomb i Helmanddistriktet synkronis-
erades med en videofilmande drönare. Bilden av smällen blev viktigare än själva explosionen.«
Hur jihadisterna använder sig av rörlig bild är bara ett exempel som du möter i Skarpa skärvor - om hur informationskrig hotar att slå sönder det öppna samhället, om hur informationskrig hotar att slå sönder det öppna samhället. Jihadisterna är en del i en mörk mosaik med statliga troll-
fabriker, cyberangrepp, historieförfalskningar och symbol-stölder. I boken får du också läsa om historien om hur TV4 blev bortspelat av Ryssland rörande Gotlands historia och hur nazister lyckats stjäla frihetssymboler. Om hur sanningen dränks i en flod av osanningar och om hur journalister hotas.
Skarpa skärvor är en stridsskrift för det öppna samhället. Boken för-klarar också hur dagens faror ser ut och på vilket sätt var och en kan göra motstånd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skarpa skärvor : om hur informationskrig hotar att slå sönder det öppna samhället
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skarpa skärvor : om hur informationskrig hotar att slå sönder det öppna samhället. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Insiktsfull och viktig
  Vicckan , 7 januari 2021

  Det här är en bok som alla borde läsa. Den fångar det dagsaktuella som vi kanske inte ser med Oksanens glasögon. Men med hjälp av författaren öppnas våra ögon.

 2. Måsteläsning för medborgare
  John Fletcher, 12 september 2018

  Demokrati finns inte, den vinns och återvinns genom enskilda människors val, dag för dag. De valen klarar vi bara om vi förstår vad som händer omkring oss!
  'Skarpa skärvor' är ett viktigt verktyg i arbetet med att öka förståelsen - läs den!

 3. Informationskriget, så ser det ut i praktiken
  Jens Odsvall, 23 augusti 2018

  Det är nog den bästa boken hittills över det informationskrig, som föreligger mot svenska intressen av främmande makt och under lång tid.

 4. Viktig bok

  Vi lever i oroliga tider och man blir inte lugnare av att läsa boken men utan kunskap vad som händer omkring oss kan vi heller inte skyddas oss för påverkan utifrån. Läs boken. Oroas. Lär dig att identifiera trollens metoder och budskap.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Patrik Oksanen

 • Ryska krigsskepp, dra åt helvete! : en liten bok om försvarsvilja

  Jenny Deschamps-Berger, Patrik Oksanen

  Den 24 februari 2022 utmärker redan ett dystert historiskt datum, morgonen då Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina. Det exempellösa motståndet var möjligt tack vare en stor försvarsvilja, kärnfullt formulerad av soldaterna på Ormön...

 • Stronger Together : Sweden and Finland on the Road Toward NATO

  Robin Allers, Andreas Østhagen, Patrik Oksanen, Stefan Forss, Teija Tiilikainen

  On May 18, 2022, the Swedish and Finnish NATO ambassadors formally submitted their countries" membership applications to the alliance. In doing so, they ended decades - in Sweden"s case, centuries - of military nonalignment and overlappi...