Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2015-05-04
Förlag
Egia förlag
Översättare
Cicci Lyckow Bäckman
Originaltitel
The Undervalued Self
Dimensioner
210 x 160 x 20 mm
Vikt
576 g
SAB
Dokb
ISBN
9789198053432

I mötet mellan kärlek och makt : släpp taget om destruktiv självvärdering

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-05-04
247
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi har alla en sida inom oss som säger att vi inte duger som vi är, som får oss att känna oss värdelösa, blyga, ängsliga eller till och med deprimerade. När vi känner på detta sätt befinner vi oss i en position där vi bemöter oss själva och andra med en jämförande, värderande attityd som Elaine Aron kallar "rankning".

Att jämföra sig med andra är naturligt för alla sociala djur. I en hierarkisk värld är det nödvändigt att veta sin position när man eventuellt antar en utmaning från en annan individ. Men risken att bli besegrad är alltid överhängande och när nederlaget är ett faktum kan det bli tungt att bära. För oss människor kan till exempel en separation från en partner vara ett sådant nederlag som får oss att känna oss helt värdelösa. Och en negativ åsikt om något man presterat kan leda till att man släpper taget om sin dröm i rädsla för att misslyckas. Men livet handlar inte bara om rankning. Vi människor är även kapabla att känna kärlek och knyta djupa band till varandra på ett villkorslöst sätt. Elaine Aron kallar detta för "länkning". Och att länka är vad vi alla innerst inne längtar efter.

Denna bok hjälper dig att se när du och andra använder rankning respektive länkning och hur du kan balansera dessa sidor inom dig på ett medvetet sätt. Du lär dig att se vad som triggar din värderande, jämförande sida och hur du kan ändra perspektiv i olika situationer. Särskilda övningar för det omedvetna hjälper dig att ta fram gamla trauman i ljuset och se hur dessa stärkt din inre kritiker. Du får hjälp att se hur du kan bryta onödiga försvarsmönster och i stället använda din kraft till att skapa hälsosamma band till andra människor och fördjupa de relationer du redan har.

Författaren Elaine N. Aron är amerikansk psykoterapeut och forskare. Hon är mest känd för att ha myntat begreppet "highly sensitive person". På svenska finns sedan tidigare hennes böcker Den högkänsliga människan och Det högkänsliga barnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I mötet mellan kärlek och makt : släpp taget om destruktiv självvärdering
 2. +
 3. Den högkänsliga människan : konsten att må bra i en överväldigande värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den högkänsliga människan : konsten att må bra ... av Elaine N Aron (häftad).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I mötet mellan kärlek och makt : släpp taget om destruktiv självvärdering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. lättläst och synliggörande av beteenden
  Maverick, 3 april 2018

  Den är lättläst och förklarar på ett pedagogitks sätt om rankning och länkning, och hur tydligt det blir att vissa individer har stannat upp i sin utveckling och är endast i rankningen som blir väldigt trist...

 2. Denna bok har jag sökt länge..
  Jennifer, 16 juni 2015

  som har gett mig "verktygen" för att skapa hälsosamma band till människor jag möter och umgås med, har även öppnat mina ögon för att se när andra använder rankning respektive länkning. När man är medveten vad som pågå är det enklare att göra sina egna val. Stort tack till "I mötet mellan kärlek och makt"

Visa alla 2 recensioner